Image
Bonnier Fastigheter har nu nycklarna till fastigheten Ersta 27.
Bonnier Fastigheter har nu nycklarna till fastigheten Ersta 27. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter köper på Södermalm

Transaktioner Bonnier Fastigheter förvärvar Ersta 27, en fastighet med 167 lägenheter, en bostadsarea om cirka 7 000 kvadratmeter samt 850 kvadratmeter kommersiella lokaler fördelade över tre huskroppar.
Publicerad den 1 Juli 2024

Fastigheten ligger intill Ersta 25 som förvärvades av Bonnier Fastigheter 2022. Ersta 27 är belägen på Erstaklippan och består av hyresbostäder med panoramautsikt över Stockholms inlopp och centrala Stockholm.

Förvärvet är en del av Bonnier Fastigheters strategiska expansion inom affärsområde Bostad och stärker bolagets engagemang i att utveckla attraktiva och hållbara boendemiljöer. Bonnier Fastigheters mål är att långsiktigt fortsätta skapa värde för hyresgäster genom att erbjuda fastigheter där samhällsansvar och hållbarhet är nyckelkomponenter.
– Ersta 27 erbjuder en unik kombination av lugna parkmiljöer och ett pulserande stadsliv i en attraktiv och spännande del av Södermalm som kommer utvecklas mycket de närmsta åren. Den eftertraktade platsen och dess närhet till utmärkta kommunikationer och en kommande tunnelbanestation gör detta till ett idealiskt läge för våra hyresgäster. Vi är stolta över att nu även kunna integrera Ersta 27 i vårt växande fastighetsbestånd. Förvärvet är ännu ett exempel på vår förmåga att kombinera kulturellt värdefulla miljöer med modern fastighetsförvaltning. Vi ser fram emot att möta hyresgäster i Ersta 27 och fortsätta bidra till en dynamisk och inkluderande stadsutveckling, säger Camilo Bossi, affärsområdeschef Bonnier Fastigheter Bostad.

– Försäljningen är en viktig del i Ersta diakonis pågående expansion och vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Bonnier Fastigheter. Bonnier är en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare och vi ser mycket positivt på att de nu även förvärvar fastigheten på Erstagatan 1A-C. Det skapar goda förutsättningar för ett välfungerande samarbete, säger Björn Övermark, fastighetschef på Ersta diakoni.

Tillträde har skett den 28 juni 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Framtidsutsikterna för nordisk logistik: "Växande intresse från icke-nordiska investerare"

Bolag CBRE stärkte nyligen sitt Industrial & Logistics-team och när man befordrade Jouko Lehtonen till Head of Industrial & Logistics, Advisory, Nordics. För Fastighetssverige berättar han om förändringen och sin nya roll, målen för affärsområdet, intresset från utomnordiska investerare ser ut för nordisk logistik och hur han ser den nordiska logistikmarknaden utvecklas i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige