Image
Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.

Så vill Hemmaplan växa: "Blir enklare i egen regi"

Bolag På fredagen stod det klart att Hemmaplan nu har nycklarna till två centrum i vad som brukar benämnas som utsatta områden i Sverige. För Fastighetssverige berättar vd Cecilia Safaee hur de som bolag vill växa.


Bonnier Fastigheter har nu nycklarna till fastigheten Ersta 27.

Bonnier Fastigheter köper på Södermalm

Transaktioner Bonnier Fastigheter förvärvar Ersta 27, en fastighet med 167 lägenheter, en bostadsarea om cirka 7 000 kvadratmeter samt 850 kvadratmeter kommersiella lokaler fördelade över tre huskroppar.


Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.

Prisma Properties får grönt ljus i Kungens Kurva

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Huddinge kommun har lämnat ett positivt planbesked avseende fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva. Beslutet är första steget i ett långsiktigt samarbete där Huddinge kommun och Prisma Properties ska bidra till att utveckla framtidens handelsplats i Kungens Kurva.


Christina Kazeem & Thomas Tranberg, nya i Hifabs styrelse.

Nya ansikten i Hifab Groups styrelse

Bolag Vid årsstämman den 7 maj 2024 valdes Christina Kazeem, vd för Link Arkitektur och Thomas Tranberg, Vice vd och ansvarig för kommersiella fastigheter på Bonnier Fastigheter, in som ordinarie styrelseledamöter i styrelsen för Hifab Group AB.


JM säljer Dyrvers Kulle, Sundbyberg, till Bonnier Fastigheter.

JM säljer hyresrättsfastighet i Sundbyberg

Bolag JM har tecknat avtal med Bonnier Fastigheter om försäljning av en hyresrättsfastighet i Rissne, Sundbyberg. Affären uppgår till 410 miljoner kronor.


Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

"Ett segment som tagit marknadsandelar under flera år"

Bolag Bonnier Fastigheter breddar sin verksamhet mot segmentet lågprishandel när man via en affär i Kungens kurva i Stockholm blir ägare i Prisma Properties. Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson ger sin syn på segmentets potential, investeringen i Prisma Properties och om möjligheten för Bonnier Fastigheter att gå in i andra segment via indirekta investeringar.


Genom en fastighetstransaktion så får Bonnier Fastigheter en ägarandel på drygt sju procent av aktierna i Prisma Properties.

Bonnier Fastigheter ny ägare i Prisma Properties

Transaktioner Prisma Properties har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva av Bonnier Fastigheter. Förvärvet sker via en apportemission av nyemitterade aktier till substansvärde, vilket innebär att Bonnier Fastigheter Invest kliver in som ny aktieägare i Prisma med en ägarandel på drygt sju procent.


Bonnier Fastigheters Centralhuset i Uppsala.

Bonnier Fastigheter hyr ut till Metacon i Centralhuset

Uthyrning Metacon, ett internationellt energiteknikföretag, flyttar sitt huvudkontor till Centralhuset, en fastighet som Bonnier Fastigheter utvecklar till kontorshus.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Hermansson om marknadsläget och planerna i Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Den 31 januari är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på Elite Hotel Academia. I en av dagens programpunkter möter vi Bonnier Fastigheters mångårige vd i ett öppenhjärtigt samtal om karriären, synen på marknadsläget och planerna i Uppsala.


Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Så ser Hemmaplans framtid ut med Bonnier Fastigheter som ensam ägare

Bolag Centrumbolaget Hemmaplan blir helägt av Bonnier Fastigheter, som köper loss Brunswicks andel. Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson ger sin syn på Hemmaplans första år, framtidsplanerna för bolaget och hur arbetet bedrivs framåt med Bonnier Fastigheter som ensam ägare.


Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier Fastigheter

Transaktioner Brunswick Real Estate säljer sin ägarandel i Fastighets AB Hemmaplan till Bonnier Fastigheter Invest AB. Hemmaplan äger, förvaltar och utvecklar centrumfastigheter i områden präglade av socioekonomiska utmaningar, för att därigenom driva hållbar, positiv och lönsam samhällsutveckling.


Lokstallet 7b, även kallat Bonnierhuset.

Förlängt kontrakt i Bonnierhuset

Uthyrning Kry tecknar ett treårsavtal i nya anpassade lokaler.


Bonnier Fastigheter köper Expeditionshuset på Lilla Bantorget i Stockholm.

Bonnier Fastigheter köper kontorsfastighet i Stockholm av John Mattson

Transaktioner John Mattson har träffat avtal med Bonnier Fastigheter om försäljning av fastigheten Klassrummet 1 i centrala Stockholm. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 127,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.


Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Bonnier Fastigheters vd: Så kan fastighetsägaren ta sitt sociala ansvar

Bolag Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter, ser ekonomisk hållbarhet som en nödvändighet när vägen framåt för branschen ska stakas ut. Fastighetsägaren måste ta sin plats som social aktör.
– Det finns ett stort intresse för de här frågorna, vilket är jättekul, berättar han för Fastighetssverige.


Tillställningen avslutades i den fantastiskt ljumma gotländska sommarkvällen på Kasais takterrass.

Almedalsmiddag i hållbarhetens tecken

Event Fastighetssverige bjöd, tillsammans med Corporate Fiber, under tisdagskvällen på middag för en skara experter inom hållbarhet. Flertalet ansvariga på fastighetsbolag och aktörer inom bland annat återbruk träffades och umgicks på Kasai i centrala Visby.


Från vänster: David Khabbazi, medgrundare Perspetivo, Cecilia Safaee, vd Hemmaplan, Suzan Hourieh Lindberg, vd Perspetivo, Atusa Rezai, Head of Social Sustainability Brunswick Real Estate.

Perspetivo och Hemmaplan inleder samarbete

Bolag Undersökningsbolaget Perspetivo och Fastighets AB Hemmaplan meddelar idag ett samarbete för att möjliggöra inkluderande utveckling av Gottsunda Centrum – baserat på faktiska behov och insikter från områdets boende och besökare.


Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Bonnier Fastigheter ökar sitt aktieinnehav i Eastnine

Bolag Bonnier Fastigheter har träffat en överenskommelse om att förvärva 778 096 aktier i Eastnine motsvarande 3,48 procent av bolagets aktiekapital.


Grid 17 och Portalen.

Nya Värtahamnens betydelse för Stockholms kontorsmarknad

Bygg/Arkitektur Startskottet har gått för ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt: Värtahamnen. Med det första spadtaget på första nyproduktionskvarteret avklarat berättar Tomas Hermansson och Agnes Lindblom från Bonnier Fastigheter samt Ola Kolmert från Niam om sina respektive projekt Portalen och Grid 17, om intresset för området och om vilken plats de ser Värtahamnen ta på Stockholms kontorsmarknad framöver.


Sandra Elstig blir affärsutvecklare för satsning inom bostadssegmentet.

Bonnier Fastigheter rekryterar affärsutvecklare från NCC

Karriär Bonnier Fastigheter har ambitionen att fortsätta växa och utöka sin portfölj inom Bostad. Anställningen av Sandra Elstig är ett steg i rätt riktning för att uppnå detta mål.


Bonnier Fastigheter köper av Wallenstam i Uppsala.

Bonnier Fastigheter köper av Wallenstam i Uppsala

Transaktioner Bonnier Fastigheter fortsätter sin tillväxtresa och gör ännu ett förvärv när man köper en kommersiell fastighet i toppläge i centrala Uppsala av Wallenstam.