Image

Fyra nya aktörer in i Hyllie

Öresund Ytterligare fem aktörer får markanvisning för kontor i Hyllie, utbyggnadsområdet i södra Malmö.
Publicerad den 24 November 2011

Sammanlagt reserveras mark för 48 000 kvadratmeter kontor i Hyllie. Beslut togs på Tekniska nämndens sammanträde i går.

De nya kontorsutvecklarna är Briggen, Midroc, Vasakronan och Wihlborgs. Också Annehem har tilldelats markreservation, men de finns i Hyllie sedan tidigare, med sitt Point Hyllie.

Sedan tidigare håller också Steen & Ström (i Emporia), Parkfast (i Malmö Arena) och Skanska Öresund (kontorshuset Klipporna) på med kontorsutveckling i Hyllie.

– Alltfler inser de unika möjligheterna som finns i Hyllie. De nya markreservationerna visar på Malmös attraktionskraft och ett starkt intresse för att utveckla kontor i området. Det signalerar även de befintliga kontorsutvecklarna som har en bra uthyrning och ser en framtid här, säger Magnus Alfredsson, projektledare för Hyllies utbyggnad i Malmö stad.

I utbyggnaden av Hyllie planeras totalt 9 000-10 000 bostäder och lika många arbetsplatser. De senaste åren har Malmö Arena, Hyllie station, Stationstorget med delar av Point Hyllies kontorsbyggnader och parkeringshuset Park & Ride färdigställts.

I februari 2012 öppnar Malmömässan och i oktober öppnar köpcentret Emporia.

Under 2012 startar även byggnationen av de första bostäderna utmed områdets huvudgator Hyllie allé och Hyllie boulevard, som totalt omfattar cirka 2 000 bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige