Image

DTZ får stort estniskt uppdrag

AFFÄRER Private Equity-bolaget Kobe Holding OÃœ önskar hitta en joint venture partner, alternativt en köpare till deras Estländska fastighetsportfölj, som är värd cirka en miljard kronor. DTZ i Sverige har anlitats för att stödja Kobe Holding OÃœ i sökandet efter en partner och DTZ kommer att fortsätta verka som mäklare inom projektet.
Publicerad den 8 Oktober 2009

Portföljen består av fem fastigheter, med både utvecklingsmöjligheter och redan inkomstgenererande fastigheter. Fyra av fastigheterna är belägna i Tallinn och en fastighet är belägen i Rakvere, 98 kilometer öster om Tallinn. Den totala befintliga ytan i portföljen är cirka 55 000 kvadratmeter. Utvecklingsytan uppgår till drygt 140 000 kvadratmeter kommersiell yta (handel, kontor och logistik) samt 56 000 kvadratmeter garage.

- Denna portfölj är unik eftersom det är en bra mix av väl fungerande och inkomstsgenererande högkvalitativa fastigheter kombinerat med utvecklingsmöjligheter i bra lägen. Dessutom erbjuder en av fastigheterna i Tallinn en unik möjlighet för detaljhandelsutveckling – det finns inte så många fastigheter med ett så bra läge, säger Fredrik Lidjan, Head of Capital Markets, DTZ i Sverige.

- Samarbetet med DTZ, en uppskattad professionell rådgivare, möjliggör för Kobe Holding OÃœ att mer effektivt hantera företagets fastighetsportfölj, säger Veljo Kuusk, styrelsemedlem i Kobe Holding OÃœ i Tallinn.

Kobe Holding OÃœ etablerades 2006 av en grupp med omfattande erfarenhet inom finans, strukturering av affärstransaktioner och förvaltning av olika fastigheter och företag i Baltikum. Kobe är ett private equity-företag och fastighetsförvaltare med cirka en miljard kronor i förvaltning i olika fastigheter och projekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige