Image
Rosersberg.
Rosersberg. Bild: Corem

Corem förvärvar i Rosersberg

Transaktioner Corem stärker sin position i norra Stockholm genom förvärv av fastigheten Rosersberg 11:151 i Sigtuna, bestående av oexploaterad mark med en tomtareal om cirka 16 500 kvadratmeter.
Publicerad den 1 April 2021

Gällande detaljplan tillåter blandad användning av kommersiell karaktär, inom såväl lager/logistik som kontor, handel och övrig service. Planen medger en byggrätt om drygt 40 000 kvadratmeter BTA, intill E4:an med bästa skyltläge.
– Förvärvet stärker vårt kunderbjudande i Stockholmsområdet och kompletterar befintligt bestånd väldigt bra. Efterfrågan på lokaler är hög i regionen och den nya fastigheten innebär stora utvecklingsmöjligheter i ett område med mycket bra kommunikationsläge, säger Eva Landén, vd på Corem.

Säljare är Rosenqvist Fastigheter, vars vd Mattias Lindqvist kommenterar affären:
– Denna affär är strategiskt rätt utifrån vår vision om fortsatt verksamhetsutveckling i Rosersberg och vi är väldigt glada att tillsammans med Corem fortsätta skapa mervärde för övriga aktörer i ett av Stockholms mest intressanta verksamhets- och logistikområden.

Tillträde sker 1 juli 2021.

Corems legala rådgivare i samband med förvärvet var Walthon Advokater.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige