Image
John Sjölund, CFO på ALM Equity, berättar om det speciella förutsättningarna som rådde när de tillsammans med Corem grundade Klövern.

ALM Equity kommenterar Nreps köp av Klövern: "Flera var aktuella"

Bolag John Sjölund, CFO på ALM Equity medverkade på Stockholm Corporate Finance kapitalmarknadsdagar med fokus på fastighetsmarknaden. Han berättade bland annat att det fanns flera intressenter på Klövern, men också vad som fällde avgörandet till Nreps fördel i den affären. Samtidigt ser han ljusa förutsättningar för nyproducerade hyresbostäder framåt.


Corems fastighet Åby 1 197.

Corem tecknar sjuårigt hyresavtal med Restaurangjouren

Uthyrning Corem har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Restaurangjouren i Sverige AB, avseende ett kyl- och fryslager om närmare 2 000 kvadratmeter samt cirka 1 100 kvadratmeter mark. Uthyrningen avser fastigheten Åby 1:197 i Jordbro, söder om Stockholm. Inflyttning beräknas ske i oktober 2023.


Fastighetsbolagen på de två största listorna handlas nästan uteslutande till rabatt på börsen, och många bolag till kraftig sådan.

Rabatterna fortsätter dominera i fastighetssektorn

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina rapporter över årets första halva och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter bolagens Q2-rapporter.


Rutger Arnhult, vd för Corem.

Arnhult fyller på mer i Corem

Bolag Corems vd fortsätta att öka sitt innehav i bolaget och har köpt aktier för 11,3 miljoner kronor, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


handskak

Corem och Alm Equity har genomfört Klövern-affären med Nrep

Transaktioner Den affär som kommunicerades 3 juli mellan Nrep och Corem Property Group, Alm Equity och Broskeppet Bostad genomfördes under torsdagen, det framgår av två separata pressmeddelanden från Corem och Alm Equity.


Rutger Arnhult, vd för Corem.

Arnhult fyller på ytterligare i Corem

Bolag Corems vd och största ägare Rutger Arnhult har köpt på sig mer aktier i bolaget.


Rutger Arnhult redovisar det första rapporten efter han är tillbaka som vd för Corem.

Corem redovisar miljardförlust

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Corem Property redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet bjöd på miljardförlust.


Orgelpipan 4.

Corem fyller upp fastighet på Klarabergsgatan

Uthyrning Corem tecknar hyresavtal med Niklas and Friends på Klarabergsgatan – fastigheten är därmed fullt uthyrd.


Stockholm.

... Och tecknar dubbla hyresavtal med Statens servicecenter

Uthyrning Corem har tecknat två sexåriga hyresavtal med Statens servicecenter avseende totalt 2 200 kvadratmeter kontorsyta i Stockholm Globen och Malmö.


Eva Landén, vice vd, och Rutger Arnhult, vd.

Corem säljer en fastighet i Linköping ...

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Paletten 1 i Linköping till ett underliggande fastighetsvärde om 114 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Linköping från ovan.

Corem säljer två fastigheter i Linköping

Bolag Corem har tecknat avtal om försäljning av två fastigheter i Linköping till ett underliggande fastighetsvärde om 240 miljoner kronor. Båda fastigheterna ligger i de centrala delarna av Linköping och innehåller huvudsakligen kontors- och handelsytor.


Corems vd Rutger Arnhult berättar att bolaget inte är klar med försäljningarna av fastigheter utan att ytterligare miljarder måste in för att lösa obligationer och minska skuldsättningen.

Arnhult: "Behöver nog sälja för ytterligare fyra-fem miljarder"

Bolag Rutger Arnhult har fått en nytändning sedan han återvände till Corem som ny vd i mitten av juni. I en öppen intervju med Fastighetssverige berättar fastighetsprofilen om hur Corems fortsatta transaktionsarbete kommer att se ut, varför kontorsmarknaden inte alls är "stendöd" och så ger han en nykter analys av lågränteyran som skapade den obligationsproblematiken som många fastighetsbolag nu brottas med.


Redan i år ska Klövern nu kunna byggstarta 800 lägenheter i Kista berättar Rickard Langerfors, bostadschef på Nrep.

Så vill Nrep förändra branschen genom köpet av Klövern

Transaktioner Nrep spänner musklerna på bostadsmarknaden genom att köpa 51 procent av Klövern för 2,5 miljarder kronor. Nu vill Nrep vända på den tvärtnit som bostadsbyggandet hamnat i genom att göra Klövern till ett av de största bostadsbolagen i Sverige, det berättar Nreps bostadschef Rickard Langerfors för Fastighetssverige.


Patrik Essehorn och Rutger Arnhult.

Ny kapitalstark ägare på plats – här är nästa steget för Klövern

Transaktioner Nrep är de kapitalstarka ägarna som Klövern sökt efter en tuff start när bland annat Corem skulle skala av sig bostadssegmentet, det menar ordföranden Patrik Essehorn. Samtidigt har Corem som en av storägarna slagits hårt av omfattande belåning och höga räntor. Rutger Arnhult, Corems vd sedan några veckor tillbaka, säger till Fastighetssverige att Klövern nu kommer kunna accelerera på ett mycket snabbare sätt än bolaget hade klarat annars.


Interiör vision av Kista Gate Helgafjäll 7.

Corem tecknar hyresavtal om 1 300 kvadratmeter hållbart kontor i Kista

Uthyrning Corem har tecknat ett 3-årigt hyresavtal med teknikbolaget Accurate Nordic i fastigheten Helgafjäll 7 i Kista, Stockholm Norra. Inflyttning planeras till mitten av september.


Corem säljer två fastigheter i Sigtuna och Kalmar

Transaktioner Corem har i två separata affärer tecknat avtal om försäljning av två fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 164 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Kista Square Garden blir ett av de första projekten med planerad produktionsstart i höst.

Nrep blir ny huvudägare i Klövern – investerar cirka 6,5 miljarder

Transaktioner Fastighetsinvesteraren Nrep har idag avtalat med Corem Property Group, Alm Equity och ägarna till Broskeppet Bostad om att köpa 51 procent av aktierna i bostadsbolaget Klövern för cirka 2,5 miljarder kronor, inklusive en utdelning. Vidare kommer Nrep att teckna sig i riktade nyemissioner i Klövern med ett belopp som över tid förväntas uppgå till cirka 4 miljarder kronor, för att göra Klövern till en ledande aktör på bostadsmarknaden.


Illustration av Västerås nya resecentrum.

Corem bygger när Västerås får nytt resecentrum

Bygg/Arkitektur Under onsdagen fattade kommunfullmäktige beslut om att genomföra Västerås nya resecentrum. Samma dag beslutade även byggnadsnämnden att skicka vidare resecentrums detaljplan för antagande, något som väntas bli klart i kommunfullmäktige under hösten 2023. Preliminär byggstart för projektet är 2025. Detaljplanen innehåller även två nya bostadskvarter med Corem som en av fastighetsägarna.


Rutger Arnhult, vd för Corem.

Scope bekräftar Corems kreditbetyg – sänker utsikter

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Scope bekräftar kreditbetyget BBB- för Corem, men sänker utsikterna till negativa från tidigare stabila.


Eva Landén, vice vd för Corem.

Corem säljer en fastighet i Danmark

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet utanför Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde motsvarande 250 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.