Image

Catena: Gott hopp inför överklagandeprocessen

Bolag I början av året överklagades detaljplanen bakom Catenas projekt i februari. - Med de miljöhänsyn vi har tagit i detaljplanen och baserat på de kontrollmätningar vi gjort ser jag därför med tillförsikt på möjligheterna att kunna bemöta eventuella miljöaspekter i den fortsatta överklagandeprocessen, skriver Catenas vd Andreas Philipson i Q1-rapportens vd-ord.
Publicerad den 25 April 2013
Andreas Philipson. Bild: Catena
Andreas Philipson.

Överklagandena avser risken för buller och partikelhalter.

- Vi är inriktade på en stark miljöprofil i skapandet av det nya Haga Norra. När utbyggnaden är klar kommer gällande gränsvärden för buller med mera att väl underskridas. Med de miljöhänsyn vi har tagit i detaljplanen och baserat på de kontrollmätningar vi gjort ser jag därför med tillförsikt på möjligheterna att kunna bemöta eventuella miljöaspekter i den fortsatta överklagandeprocessen, skriver Andreas Philipson.

- Jag känner mig trygg med att vi har gjort allt som står i vår makt vad gäller att föra processen framåt. Ambitionen är tillgodose de krav som ställs och att den fortsatta processen ska skötas så smidigt som möjligt.

Catenas hyresintäkter uppgick till 6,7 miljoner kronor (6,7).

Rörelseresultatet uppgick till 4,6 miljoner kronor (18,8) och resultatet före skatt till 2,8 miljoner kronor (16,5).

De lägre siffrorna i år beror på en värdeökning på fastigheterna om närmare 15 miljoner kronor under första kvartalet 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige