Image

Catenas detaljplan antagen

Bygg En viktig milstolpe i Catenas projekt Haga Norra i Solna passerades i går kväll, då Solnas kommunstyrelse antog detaljplanen som omfattar Catenas fastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2.
Publicerad den 4 December 2012

- Det är ett positivt besked och innebär att vi kan fortsätta att utveckla vår fastighet i enlighet med våra tidigare planer. Fastigheten med tillhörande mark, mest känd som Bilia Haga Norra, rymmer betydande möjligheter för vidareutveckling till moderna bostäder, kontor och affärsverksamhet, säger Andreas Philipson, vd för Catena.

I nästa steg kommer Catena att inleda arbetet med att mer i detalj planera utbyggnaden som bland annat innebär 800 nya lägenheter och 50 000 kvadratmeter kommersiell yta.

Preliminärt beräknas byggstart ske under 2014. Parallellt med detta fortlöper uthyrningsarbetet för att attrahera nya kommersiella hyresgäster till området.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige