Image
Med en lagakraftvunnen detaljplan kan nu utvecklingen av nya Logistikposition Söderåsen i Bjuvs kommun inledas.

Grönt ljus för Catenas megasatsning i Bjuv

Bygg/Arkitektur Nu har detaljplanen för Catenas fastighet Vrams Gunnartorp 1:15 i Bjuvs kommun vunnit laga kraft. Fastigheten ligger på ett utmärkt logistikläge i nära anslutning till E4, med snabb access till E6 och omfattar en markyta om totalt 565 000 kvadratmeter.


Catena tillträder fastighet i Kungsbacka.

Catena tillträder fastighet i Kungsbacka

Transaktioner Catena har förvärvat två nybyggda fastigheter i Fjärås, Kungsbacka via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 246 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. I fredags skedde det första tillträdet.


Vd:arna Jörgen Eriksson för Catena, Erik Selin på Balder och Hans Wallenstam för Wallenstam.

Bolagsanalysen: "Ibland är man poppis – ibland inte"

Bolag Under Kapitalmarknadsdagarna i Båstad som hölls tidigare i juli bjöds det på aktieanalytikernas syn på några av fastighetsbranschens största bolag. Där listades de olika bolagens styrkor och utmaningar, samtidigt som bolagens vd:ar fick ge svar på tal. Fastighetssverige har sammanställt hur analyserna löd. Igår kunde ni läsa om Diös, Platzer och Wihlborgs och idag bjuds det på Balder, Catena och Wallenstam.


Jörgen Eriksson, vd för Catena.

Ökade hyresintäkter för Catena

Bolag Catena levererar en stark kvartalsrapport där man ökar hyresintäkterna med 17 procent och förvaltningsresultatet med 23 procent.


Catenas rödmålade men gröna logistikanläggning stå färdig sommaren 2024.

Catena tecknar grönt låneavtal med Nordiska investeringsbanken

Ekonomi/Finansiering Catena tecknar ett nytt låneavtal med Nordiska investeringsbanken. Låneavtalet omfattar ett belopp om 430 miljoner kronor med en löptid om 8 år och är kopplat till Catenas projekt med Elgiganten i Jönköping.


Joakim Hedin, vd för Bockasjö, om försäljningen av Bockasjö till Catena.

Bockasjös grundare: "Jag har aldrig varit bättre än jag är nu"

Transaktioner 20 år efter det att Joakim Hedin var med och startade Bockasjö har han tagit beslutet att sälja bolaget till Catena i en affär på strax under en halv miljard kronor. För Fastighetssverige berättar han om vägen fram till den stora överenskommelsen, hur han upplever att logistikmarknaden förändrats de senaste årtiondena och hur hans fortsatta satsningar kommer att se ut när Bockasjö-eran tar slut i oktober.


Paul Frankenius, styrelseordförande Bockasjö, och Joakim Hedin, vd för Bockasjö. Catena köper nu upp Bockasjö för 462 miljoner.

Catena köper upp Bockasjö för 462 miljoner

Transaktioner Catena har idag tecknat avtal om att förvärva Bockasjö AB som är en av landets mest framgångsrika utvecklare inom logistikfastigheter. Affären tillträds i oktober 2023 och sker som ett bolagsförvärv där Catena förvärvar Bockasjö med dotterbolag till en köpeskilling om 462 miljoner kronor, före eventuella tilläggsköpeskillingar. 125 miljoner kronor betalas via nyemitterade Catena-aktier.


Peab ska bygga för 700 miljoner kronor åt Catena i Helsingborg.

Peab bygger åt Catena i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga tre logistikanläggningar i Helsingborg. Beställare är Catena och kontraktssumman uppgår till 700 miljoner svenska kronor.


Catena uppför en ny terminal i Sundsvall.

Catena uppför en ny terminal i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny kylterminal i Sundsvall om 5 012 kvadratmeter med en total investering om 120 miljoner kronor. Ett tioårigt hyresavtal är tecknat med Kyl & Frysexpressen.


Logistikposition Ramlösa.

Catena investerar 950 miljoner i ny logistiksatsning

Bygg/Arkitektur Catena inleder byggnationen av tre logistikanläggningar i Helsingborg om totalt cirka 75 000 kvadratmeter, en investering om 950 miljoner kronor.


Det är tydligt att 2021 var strukturaffärernas år och det skedde flera stora uppköp.

Tidigare uppköp vi minns

Transaktioner Fastighetssverige tog en promenad i minnenas allé efter gårdagens besked om att Doxa har för avsikt att köpa Serneke. Här är några av de största affärerna det senaste decenniet.


Catena bygger på Nowaste Logistics.

Catena uppför en ny logistikanläggning i Jönköping

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny logistikanläggning i Jönköping om 33 000 kvadratmeter med en total investering om 379 miljoner kronor. Ett hyresavtal är tecknat med Nowaste Logisitics.


Valberedningen i Catena föreslår styrelse.

Valberedningens förslag till styrelse i Catena

Bolag Inför årsstämman i Catena den 27 april offentliggör bolagets valberedning sitt förslag gällande bland annat styrelseordförande och övriga styrelseledamöter.


Så värdefulla är de noterade fastighetsbolagen just nu.

Så värdefulla är bolagen på börsen

Lista Ett stormigt hav med toppar och dalar, så kan börsen beskrivas just nu. Fastighetssverige har tittat på hur värdefulla fastighetsbolagen är på börsen för tillfället.


Catena förvärvar av Nivika i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal om förvärv av 85 000 kvadratmeter logistikmark i Stigamo, Jönköping. Säljare är Nivika.


Ökande förvaltningsresultat men minskande årsresultat för Catena.

Catena ökar förvaltningsresultatet – föreslår höjd utdelning

Bolag Med emissionen och förvärven som genomfördes under årets sista kvartal säger sig Catena ta klivet in i 2023 med en stark ställning. Bolaget redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår höjd utdelning.


E-handeln minskar efter pandemiåren – men logistikaktörerna ser ljust på framtiden.

E-handeln minskar efter pandemiåren – men logistikaktörerna ser ljust på framtiden

Ekonomi/Finansiering Undantaget september månad har omsättningen i e-handeln minskat betydligt varje månad 2022, jämfört med samma månad 2021. En anledning till oro för överetablering bland de som ska lagra varorna, kan man tro. Eller?


Catena förvärvar fastigheter från ICA Fastigheter för en halv miljard.

Catena förvärvar fastigheter från Ica Fastigheter för en halv miljard

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Ica Fastigheter om att förvärva två fastigheter i Arendal, Göteborg och Upplands-Bro, Stockholm via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 500 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.


Jörgen Eriksson, vd för Catena.

Catena tillförs 1,6 miljarder efter nyemission

Bolag Catena har genomfört en riktad nyemission av 4,53 miljoner aktier till teckningskursen 362 kronor per aktie. Bolaget tillförs 1 642 miljoner kronor före emissionskostnader.


Fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing.

Fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing

Bolag För att inspirera och uppmuntra fler till att spara energi går ett antal större aktörer i fastighetsbranschen samman i en gemensam kampanj inför vintern.