Image
Catena tar in 2,1 miljarder kronor genom en riktad nyemission.
Catena tar in 2,1 miljarder kronor genom en riktad nyemission. Bild: Catena

Catena tar in 2,1 miljarder genom riktad nyemission

Ekonomi/Finansiering Catena genomför en riktad nyemission om cirka 2,1 miljarder kronor före emissionskostnader. Kapitalet är tänkt att finansiera investeringsmöjligheter.
Publicerad den 13 Mars 2024

Emissionen, som beslutades om med stöd av bemyndigandet från årsstämman i april 2023, tecknades av svenska och internationella institutionella investerare. Hit hör bland annat WDP Invest, ett dotterbolag till Warehouses de Pauw samt fonder förvaltade av Swebank Robur och Cliens.

Teckningskursen sattes till 450 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 2,3 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. Det är samtidigt en premie om 2,0 procent mot det volymvägda genomsnittspriset för aktien under de senaste tio handelsdagarna samt en premie på 14,7 procent mot EPRA NRV per aktie i Catena per den 31 december.

"Catena anser att det finns stora möjligheter att förvärva kvalitativa fastigheter till attraktiva direktavkastningsnivåer på omkring sex procent vilket i kombination med olika för Catena tillgängliga, finansieringsalternativ, inklusive säkerställd bankfinansiering, bedöms bidra till ökat aktieägarvärde. Ytterligare attraktiva förvärvsmöjligheter har identifierats på omkring 2 mdkr, där bolaget bedömer att en betydande del kan genomföras under de kommande 6-12 månaderna", skriver Catena i en kommentar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige