Image

Grönt ljus för Catenas jätteprojekt

Bygg/Arkitektur Länsstyrelsen i Stockholm avslår samtliga överklaganden av detaljplanen som omfattar Catenas projektfastigheter i Haga Norra i Solna.
Publicerad den 24 September 2013

Därmed är det grönt ljus för Catenas projektfastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2 där det ska skapas 800 nya lägenheter och 50 000 kvadratmeter kommersiell yta.

Länsstyrelsen konstaterar i sin prövning att det genom överklagandena inte framkommit något som ger Länsstyrelsen anledning att bedöma frågor om bland annat trafik och buller på annat sätt än vad som gjorts tidigare under detaljplaneprocessen.

Beslutet kan komma att överklagas hos Mark- och miljödomstolen.

Solna kommunfullmäktige antog i fjol detaljplanen som omfattar Catenas båda fastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2.

Preliminärt beräknas byggstart ske under 2014. Parallellt med detta fortlöper uthyrningsarbetet för att attrahera nya kommersiella hyresgäster till området.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige