Image

Aros bygger 103 lägenheter på Gärdet i Stockholm

Bygg Aros Bostad har påbörjat om- och tillbyggnationen av fastigheten Tegeludden 17 på Gärdet i Stockholm. Fastigheten förvärvades från Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv hösten 2010. Peab-bolaget Kungsfiskaren har anlitats som totalentreprenör för om- och tillbyggnaden.
Publicerad den 20 December 2012

Totalt kommer cirka 103 nyproducerade lägenheter och ”penthouselägenheter” att skapas inom befintlig huskropp samt som påbyggnad i två plan på taket. Kommersiella lokaler och verksamheter är inplanerade i markplan. Totalt omfattar projektet cirka 10 000 kvadratmeter.

Första inflyttning beräknas till första kvartalet 2014 och projektet förväntas färdigställas under sommaren/hösten 2014.

Projektet ingår i Aros Bostads andra joint venture-samarbete med Pramerica Real Estate Investors, en del av amerikanska Prudential Inc.

Aros Bostad har tidigare bland annat förvärvat och konverterat fastigheten Tegeludden 11 till 137 bostadsrätter och radhus på taket, Sveriges största enskilda konverteringsprojekt vilket färdigställdes under andra kvartalet 2011.

- Det känns väldigt bra att påbörja konverteringen av denna fastighet med ett mycket attraktivt läge i Stockholms innerstad. Vi tror att det är en lämplig tidpunkt att byggstarta, då många andra bostadsutvecklare drar ner på investeringstakten. Det innebär att det finns goda möjligheter att efterfrågan är stor när Tegeludden 17 kommer ut på marknaden, säger Samir Taha, vd på Aros Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige