Image

Wallgren: "Alltid tråkigt när kollegor lämnar"

BOLAG I går kunde ni läsa på Fastighetssverige att Nordier rekryterar fyra tunga namn från Jones Lang LaSalles uthyrningsavdelning. - Fyra av nio personer lämnar oss. Det är alltid tråkigt när kollegor lämnar, men jag har full förståelse för dem, säger JLL:s uthyrningschef Mikael Wallgren till Fastighetssverige.
Publicerad den 22 Oktober 2009

Mattias Bäckman, Jimmie Hall, James Mehks och Joakim Wallstén lämnar Jones Lang LaSalle och blir partners i Nordier Property Advisors nya bolag Nordier Leasing AB. Vd för det nya uthyrningsbolaget blir Mattias Bäckman.

Mikael Wallgren är ödmjuk inför förlusten.
- Sådan här är branschen. Vi får ofta attraktiva erbjudanden från andra bolag. De här har varit hos oss länge och som jag ser det så får vi vara tacksamma för den tiden de har varit hos oss. Det är inget konstigt med det här, och vi har inga hard feelings gentemot dem.

- Samtidigt ska man komma ihåg att de jobbar kvar hos oss ända till nyår, de kommer att fasas ut, det är den deal vi har med dem.

Det innebär ingen katastrof för Jones Lang LaSalles uthyrningsverksamhet?
- Nej, absolut inte. Hade det drabbat ett litet konsultbolag hade det varit en sak, men vi har gott om kompetent personal som vi kan ta in från exempelvis förvaltnings- och retailsidan.

Och ni ska också rekrytera ersättare utifrån?
- Absolut. Vi ser detta också som en möjlighet att i lugn och ro stärka och utveckla teamet. Vi ska absolut täcka upp för det här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige