Image
Hans Wallenstam, vd.
Hans Wallenstam, vd. Bild: Wallenstam

Wallenstam och Hyresgästföreningen överens om hyran för Göteborg

Juridik Wallenstam och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har enats om en hyresöverenskommelse för Göteborg.
Publicerad den 24 Februari 2024

– Vi har mot bakgrund av den tid som råder i samhället strävat mot att göra en överenskommelse med hyresgästföreningen och nu är vi överens. Överenskommelsen om höjning för 2024 är mellan 3,4 - 4,99 procent. Hyreshöjningen täcker inte kostnadsökningarna, men vi har valt att ändå komma överens på denna nivå för att hyresgästerna ska få ett besked om sin kommande hyra, säger vd Hans Wallenstam.

– Hyresgästföreningen har visat att de vill förhandla lokalt, vilket har varit framgångsrikt. För att ytterligare skapa en förutsägbarhet har vi också kommit överens om hyresnivåerna för 2025. För detta år kommer den genomsnittliga höjningen bli cirka 4,3 procent, fortsätter Hans Wallenstam.

Hyresöverenskommelsen avser cirka 2 750 lägenheter i Göteborgs kommun.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige