Image

Wallenstam inrättar nytt optionsprogram

Bolag Wallenstam är på väg att inrätta ett nytt optionsprogram och kallar till en extra bolagsstämma. Optionsprogrammet sträcker sig till 2019 och den maximala kostnaden för Wallenstam är 230 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Augusti 2013

Stämman hålls 2 september på Wallenstams huvudkontor i Göteborg.

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att införa ett kontantavräknat optionsprogram som är relaterat till börskursen för Wallenstams B-aktie. Programmet föreslås riktas till samtliga tillsvidareanställda i Wallenstam och genomföras genom utgivande av syntetiska optioner.

Wallenstam har tidigare genomfört tre stycken syntetiska optionsprogram som riktat sig till all tillsvidareanställd personal i bolaget, varav det senaste löpte mellan 2008-05-13 och 2013-06-30.

Bolaget och styrelsen har mycket goda erfarenheter av denna typ av optionsprogram. I likhet med tidigare optionsprogram förväntas det nu föreslagna programmet medföra ett ökat engagemang och en ökad motivation hos personalen samt medföra att de som omfattas av programmet knyts starkare till Wallenstam.

Wallenstams styrelse är därför av uppfattningen att optionsprogrammet kommer att vara till nytta för Wallenstams aktieägare då det även bidrar till möjligheterna att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare.

Löptiden för optionsprogrammet för 2013-10-01 till och med 2019-05-31.

Maximalt kommer fyra miljoner syntetiska optioner ges ut, till samtliga tillsvidareanställda. Dessa får optionerna kostnadsfritt, men betalar förmånsskatt.
En syntetisk option ger sedan innehavaren rätt att få ett kontant belopp som beräknas på Wallenstamaktiens värde på lösendagen med avdrag för lösenkursen på 100 kronor per option. Det maximala lösenpriset är 165 kronor, vilket innebär att de anställda får maximalt 55 kronor per option.

Optionsinnehavaren ska erbjuda Wallenstam att lösa dennes syntetiska optioner innan han/hon överlåter optioner till tredje man samt om optionsinnehavarens anställning upphör.

Totalkostnaden vid maximalt lösenpris enligt optionsprogrammet uppgår till 230 miljoner kronor. Styrelsen poängterar att om programmet faller ut till maximalt lösenpris, så innebär detta att Wallenstamaktien är värd minst 165 kronor per aktie och att Wallenstam som bolag är värderat till drygt 25 miljarder kronor.

Det här optionsprogrammet överensstämmer i allt väsentligt med villkoren i det syntetiska optionsprogram som löpt mellan 2008-05-13 och 2013-06-30.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige