Image

Wallenstam bygger på ny marknad

Bolag Wallenstam har undertecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun avseende nyproduktion av cirka 200 lägenheter per år under en femårsperiod.
Publicerad den 31 Augusti 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Avsiktsförklaringen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige. Överenskommelsen innebär att Uppsala kommun ska verka för att på kommunens mark erbjuda Wallenstam tomter med byggrätter för nyproduktion av lägenheter och då främst hyresrätter.

- Vi har utvecklat bostäder sedan 1944 och ser nu fram emot att på ett konkret sätt bidra till nyproduktion av energieffektiva bostäder och hållbar stadsutveckling i Uppsala. Trots att statistiken för byggandet generellt är svag i Sverige ser vi för egen räkning ingen avmattning. Vi satsar främst på hyresrätter och har nu drygt 780 lägenheter i produktion och beräknar byggstarta ytterligare drygt 1 400 lägenheter under 2012 och 2013, säger Hans Wallenstam, vd.

Wallenstams nybyggnation ska stödja Uppsalas fortsatta utveckling som en hållbar och attraktiv stad på lång sikt. Områden som Östra Sala backe och Rosendal utgör några av flera viktiga utbyggnadsområden i avsiktsförklaringen.

- Uppsala växer med cirka 3 000-4 000 invånare per år men bostadsproduktionen hänger inte riktigt med. Därför känns det oerhört positivt att vi nu tecknat denna avsiktsförklaring med Wallenstam. Jag ser vår överenskommelse som starten på ett långt och givande samarbete framöver, säger Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige