Image

Victoria Park handlar upp med sociala klausuler

Bolag Victoria använder sociala klausuler i sina upphandlingar för trappstädning och grönskötsel. Det ställs krav på entreprenörerna att anställa arbetslösa, boende i området, i uppdragen.
Publicerad den 27 Januari 2015

Den aktuella upphandlingen gäller Victoria Parks bestånd i Rosengård, Malmö.

– Det ska vara fint i våra områden och vi vill att folk ska trivas och känna sig trygga hos oss. För att vara säkra på det ställer vi krav på våra entreprenörer att anställa boende som tidigare varit arbetslösa för att hålla rent och snyggt i trapphusen och ta hand om grönskötseln, säger Per Ekelund, COO på Victoria Park.

– Fördelarna med att använda sociala klausuler vid upphandling av tjänster och därmed kunna anställa personer från området är att barnen i området får förebilder då de anställer deras föräldrar. Det ger även ett annat hänsynstagande bland de som bor i området, de blir mindre benägna att skräpa ner om det är deras vän eller granne som städar efter dem. De ser och känner samhörighet till personen som städar och det blir som en social markering, säger Arben Latifi, bosocial chef på Victoria Park.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige