Image

Veidekke och LKF skapar 250 nya bostäder

Bygg Veidekke och Lunds Kommunala Fastighets AB (LKF) har fått en markanvisning omfattande totalt 250 nya bostäder i Lund.
Publicerad den 9 Januari 2012

I det nya bostadsområdet ska de båda bostadsföretagen bygga drygt 250 bostäder, fördelade på bostadsrätter (Veidekke) och hyresrätter (LKF). Det kommer att byggas parkering under mark och ett grönt parkområde, även om det yttre ska ha en tydlig stadsprägel.

- Särskilt viktigt för Råbykungen blir att säkerställa nya lokaler till förskolan och den skolverksamhet som idag är placerad inom området, säger Peter Hedegaard, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Livskvalitet, god hälsa och hållbarhet ska vara i fokus när bostadsområdet byggs. Alla bostäder som utvecklas av Veidekke kommer att vara Svanen-märkta.

Veidekke kommer att utveckla det nya bostadsområdet i samarbete med Lunds kommun och LKF. Planer och förslag har diskuterats av parterna sedan 2006, men de konkreta planerna är fortfarande på ett tidigt stadium. Veidekke välkomnar alla intresserade att tycka till och påverka.
- Vi är angelägna om att förstå hur folk vill bo och leva, innan vi startar planeringen. Vår vision med platsen är ett grönt kvarter i dubbel bemärkelse – gröna hus med låg energiförbrukning och miljövänliga materialval i en grön miljö i centrala Lund. Samtidigt ska här vara lätt att leva, samla kraft och njuta, säger Jeanna Löwenhielm-Toth, projektledare på Veidekke Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är intresserade av logistikförvärv i samtliga nordiska länder"

Bolag Efter att ha gjort sitt första logistikförvärv i Norge tar Niam sats för att ytterligare växa sin logistikportfölj i Norden. Henrik Gerdin, Fund Manager på bolaget, berättar för Fastighetssverige om vilka marknader man vill växa på, vilka boxa som behöver checkas när man tittar på logistik, hur Niam ser på konkurrensen inom segmentet och hur han tror att logistikmarknaderna kommer utvecklas framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige