Image
Fler Bostäder anlitar Veidekke för fler bostäder i Lund.
Fler Bostäder anlitar Veidekke för fler bostäder i Lund. Bild: Fler Bostäder

Veidekke och Fler Bostäder bygger i Lund

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Fler Bostäder att bygga 99 hyreslägenheter med tillhörande p-hus i Vipeholm i Lund.
Publicerad den 6 Juli 2020

Projektet är en totalentreprenad i samverkan som är uppdelad i två etapper. Kontraktssumman för första etappen som påbörjas nu är på cirka 86 miljner kronor och de första lägenheterna i projektet beräknas vara färdiga för inflyttning i december 2021.

– Det känns bra att vi nu är igång även i Lund med att erbjuda prisvärda lägenheter som fler har möjlighet att efterfråga, säger Magnus Knutsson, vd för Fler Bostäder i Sverige AB.

Första etappen av projektet som går under namnen Vipemöllan och Polygonen omfattar 99 hyreslägenheter i två huskroppar med tillhörande p-hus i två plan. Projekteringen påbörjas omgående och byggstart planeras ske i oktober. Planerad inflyttning för första etappen sker i december 2021 till mars 2022.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett nära samarbete med Fler Bostäder. Jag är övertygad om att vi genom samverkan och ett involverande arbetssätt kommer ta tillvara på allas kompetens och tillsammans leverera ett projekt av högsta kvalitet, säger Fredrik Bergkvist, arbetschef för Veidekke Bygg Syd.

En option finns för andra etappen i projektet. Här planeras det för 114 hyreslägenheter i tre huskroppar som tas fram i samverkan mot en fastlagd målkostnad. Ambitionen är att påbörja byggnationen i början av 2021 efter beviljat bygglov och aktivering av optionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY