Image

Vasakronan hyr ut 10 000 kvadratmeter i Nacka

UTHYRNING Till hösten blir Dustin och den Internationella Engelska Skolan (IES) nya hyresgäster i Vasakronans lokaler i Nacka Strand. Den totala uthyrningen uppgår till 10 000 kvadratmeter.
Publicerad den 22 Juni 2010

- Vi är mycket glada över att Dustin och IES väljer att etablera sig i Nacka Strand. Området erbjuder ett helhetskoncept där olika typer av verksamheter och företag kommer samman och skapar liv och rörelse. Både Dustin och IES kommer att på ett positivt sätt bidra till dynamiken i området, säger Bjarne Håll, fastighetschef på Vasakronan.

Dustin är Sveriges största internetbaserade återförsäljare av IT och hemelektronik. Avtalstiden är åtta år och omfattar 3 500 kvadratmeter. Totalt kommer drygt 200 personer att ha sin arbetsplats på huvudkontoret i Nacka Strand.

- Med flytten av vårt huvudkontor till Nacka Strand får vi mer ändamålsenliga lokaler som är bättre anpassade till vår verksamhet, säger Per Eriksson, vd och koncernchef på Dustin.

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB är en av Sveriges ledande friskolor med ett 17-tal skolor runt om i landet. Totalt kommer 330 elever i årskurserna 6-9 att påbörja studier i den nya skolan.

- Intresset för vår nyetablering i Nacka Strand har varit mycket stort. I Nacka Strand har vi fått fina lokaler i en trevlig miljö och bara ett stenkast från Stockholm city. Här finns alla förutsättningar vi behöver för att kunna bedriva undervisning av utmärkt kvalitet, säger Donald Christian, rektor på IES Nacka.

IES har tecknat ett tioårigt avtal om totalt cirka 6 500 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige