Image
Johanna Skogestig.
Johanna Skogestig. Bild: fotograf@gustavkaiser.se

Vasakronan drar tillbaka utdelningsförslag

Bolag Vasakronans styrelse har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning av sex miljarder kronor till bolagets ägare.
Publicerad den 27 Mars 2020

Covid-19 har haft stora konsekvenser för samhället. Vasakronans samhällsroll innebär ett ansvar för att bidra till långsiktig finansiell stabilitet. Den fulla omfattningen av konsekvenserna av Covid-19 är fortfarande inte känd.

Av dessa skäl har styrelsen beslutat att dra tillbaka utdelningsförslaget om sex miljarder kronor till ägarna. Styrelsen har också beslutat att återuppta frågan om utdelning senare under året och ompröva situationen utifrån de då rådande omständigheterna.
– Att dra tillbaka utdelningsförslaget är klokt. Det handlar om god affärsetik och att agera ansvarsfullt, säger Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY