Image

Utveckling istället för avveckling

AFFÄRER Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, genomför en proaktiv utbildning bland medlemsföretagen som syftar till att utveckla verksamheten istället för att avveckla personal.
Publicerad den 13 Mars 2009

- Tyngdpunkten i utbildningen ligger på fortlöpande verksamhetsutveckling och förberedelse för organisatoriska förändringar. Målet med arbetet ska vara att så långt det är möjligt undvika uppsägningar på grund av arbetsbrist, säger Mona Finnström, vd för Fastigo. Vi menar att man med kontinuerlig utveckling av såväl medarbetare som organisation till stor del kan undvika att säga upp medarbetare.

Drygt 15 företag deltar i utbildningen som finansieras av Trygghetsrådet Fastigo och Trygghetsfonden Fastigo-LO.

- Våra motparter både på LO-sidan och bland tjänstemannafacken har varit mycket positiva till initiativet. Vi har också mött ett stort intresse från medlemsföretagen. De betonar särskilt vikten av kursens praktiska inriktning som ger deltagarna konkreta verktyg att arbeta med, säger Mona Finnström.

Utbildningen just nu på Lidingö, Stockholm. Deltar gör såväl privata som kommunala och kooperativa bostadsföretag från hela landet. Under hösten planerar Fastigo att genomföra samma utbildning på flera orter i landet.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige