Image
Ledningsgruppen får behålla sina tjänster.
Ledningsgruppen får behålla sina tjänster. Bild: Istock

Tystnadskultur och bristande arbetsmiljö – ledningsgruppen upplöses

Bolag Bakgrunden till genomlysningen är den allvarliga kritik som framkom i ett anonymt visselblåsarbrev i september. Kritiken riktades mot ledningen och styrningen i bolaget och resulterade i att före detta vd Anders Torslid avslutade sitt uppdrag den 31 oktober. Han har ersatts av tillförordnad vd Magnus Ingvarsson, som idag leder bolaget.
Publicerad den 16 November 2023

Idag offentliggör styrelsen för Kraftstaden Fastigheter den genomlysning av bolaget som genomförts av revisionsbyrån Ernst & Young.

Ernst & Youngs rapport ger vid handen att det råder en viss tystnadskultur inom organisationen med bristande ledarskap och förtroende för ledningen. Rapporten ifrågasätter också lämpligheten i att en anställd chef inom bolaget gynnats med ett hyreskontrakt.

Samtidigt konstaterar Ernst & Young att inga lagbrott har begåtts.

Styrelsen för Kraftstaden Fastigheter har enhälligt beslutat att sekretessbelägga information i rapporten som kan leda till identifiering av omnämnda personer.
– Rapporten är detaljerad och hela styrelsen tar den på stort allvar. Det är dock viktigt att understryka att den ledning som nu kritiseras också under många år har drivit bolaget på ett framgångsrikt sätt. Kraftstaden är en central aktör som starkt bidrar till Trollhättans och regionens utveckling, säger Ricky Karlsson, styrelseordförande för Kraftstaden Fastigheter.

Tillförordnad vd Magnus Ingvarsson fokuserar nu helt och fullt på att återställa stabilitet och arbetsro i hela organisationen.
– Hans ansvar är att fortsätta arbetet med att skapa en trygg arbetsmiljö och säkerställa hög kvalitet i Kraftstadens dagliga verksamhet samt framtida ambitioner, säger Ricky Karlsson.

Som en första åtgärd har Magnus Ingvarsson därför upplöst Kraftstadens nuvarande ledningsgrupp. Personerna i ledningsgruppen behåller emellertid sina chefs- och ansvarsfunktioner.
– Det är Magnus Ingvarssons eget beslut, och jag är helt övertygad om att han gör vad som krävs för att återställa förtroendet för Kraftstaden såväl internt som externt, avslutar Ricky Karlsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige