Image

Tyréns rekryterar ny CFO

Bolag Klas Rewelj har anställts som CFO för Tyréns. Han kommer närmast från IT-tjänsteföretaget CGI där han var CFO för den nordiska outsourcingverksamheten.
Publicerad den 19 Januari 2015
Klas Rewelj är ny CFO på Tyréns. Bild: Tyréns
Klas Rewelj är ny CFO på Tyréns.

Klas har 20 års erfarenhet från ledande positioner inom affärsledning, ekonomi och IT.

Klas Rewelj, som anställts på Tyréns som CFO från och med den 12 januari tar med sig erfarenheter från CGI, Falck, Munters och Atlas Copco:

– Jag är övertygad om att mina erfarenheter från andra konsult- och ingenjörsverksamheter blir värdefulla. Jag räknar med att aktivt kunna bidra till att företaget når sina ekonomiska mål med ökad rörelsemarginal och fortsatt tillväxt över tiden.

– Vi kommer att fokusera på tillväxt, att skapa tydliga strukturer, integrera nya verksamheter samt öka integration och samarbete mellan de olika delarna av Tyréns.

Som en verksamhetsorienterad CFO har Klas det yttersta ansvaret för de centrala funktionerna Ekonomi och IT inom Tyréns. Han ingår i ledningsgruppen och rapporterar till vd Ulrika Francke. Fokus ligger inom analys, ekonomisk uppföljning, styrning, riskbedömning och förvärv. Rollen ansvarar för att säkerställa effektiva stödfunktioner och affärsprocesser samt bidrar till företagets affärmässiga utveckling från ett ekonomiskt perspektiv.

– Jag är mycket glad för att börja på Tyréns. Vi är ett fint företag med en stark position på vår marknad som har goda utsikter att vara lyckosamma även framåt. Viktigt för mig är vårt starka och långsiktiga ägande med tydliga ambitioner för vår verksamhet, en väl balanserad ledningsfunktion och att vår ambition är att kombinera affärsmässighet och samhällsnytta, berättar Klas.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige