Image
Turbinen bygger för Jensen Education i Tungelsta.
Turbinen bygger för Jensen Education i Tungelsta. Bild: Brunnberg & Forshed/ Turbinen

Turbinen bygger skola för Jensen i Haninge

Bygg/Arkitektur Hösten 2022 öppnar Jensen grundskola i helt nya skollokaler i Tungelsta som kommer byggas och förvaltas av Turbinen.
Publicerad den 11 November 2020

Projektet omfattar i första steg en F-6 skola för cirka 400 elever, med möjlighet till senare utbyggnad. Skolan blir cirka 3 500 kvadratmeter och kommer ligga centralt i utbyggnationen av södra Tungelsta. Ett fantastiskt läge med gångavstånd till både pendeltågstation, ridskola, skog och natur. Skolan kommer byggas med klassisk arkitektur och med höga ambitioner för både yttre och inre gestaltning.

Skolan har ritats av Brunnberg & Forshed.
– Vi vill med en omsorgsfull och småskalig gestaltning anknyta till Tungelstas skala och karaktär och skapa en helhetsmiljö som utstrålar vänlighet för så väl små skolbarn som närboende, säger Andreas Svensson, ansvarig arkitekt.

Skolan putsas i en gul kulör och mindre komplementshus byggs i falurött trä som är inspirerade av Tungelstas många gamla torklador. Byggnaden blir en historiskt förankrad skola som pryder sin plats i den framtida trädgårdsstaden - en skola mitt i byn.

Turbinen bygger, och kommer även äga och förvalta skolan. Lokalerna kommer att hyras
av Jensen education som är ett långsiktigt familjeföretag med skolor i hela Sverige.

– För Jensen som familjeföretag med personlig anknytning till Tungelsta sedan generationer tillbaka är detta ett unikt projekt som vi är extra stolta över. Skolan vänder sig till alla som värdesätter en traditionell skola med ordning och studiero, lärarledda lektioner där kunskap och bildning är i fokus, säger Mats Rosén, skolchef på Jensen grundskola.

Turbinen som även det är ett familjeföretag med rötterna i Haninge har varit verksamma i branschen i över 40 år. Turbinen som både har egen projektutveckling och entreprenadverksamhet bygger för att äga i generationer och sätter därmed stort värde i kvalité och hållbarhet.

– För oss på Turbinen är detta ett viktigt steg i utvecklingen av Tungelsta där vi har ett stort engagemang, både personligt och affärsmässigt. Vi har flera pågående projekt i Tungelsta och har tidigare byggt förskolor, äldreboende och hyreslägenheter här. Utöver detta projekt planerar vi för cirka 500 nya bostäder, en idrottshall och centrumverksamhet i området, säger Trotte Cederflod Engström på Turbinen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige