Image
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties.
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties. Bild: Tobin Properties

Tobins projekt Äril slutsålt

Bostäder Tobin Properties har sedan 2016 byggt bostadshuset Äril i Norra Djurgårdsstaden. Sedan årsskiftet har de sista bostäderna i projektet hittat nya ägare och nyligen såldes den sista bostaden i projektet, en en-rummare på 39 kvadratmeter.
Publicerad den 7 Mars 2019

Fastigheten Äril är inspirerad av områdets industrihistoria och ritad av några av Sveriges främsta arkitekter såsom Semrén + Månsson, Koncept Stockholm och Urbio. Äril är ett unikt projekt som trappar sig ned mot Husarvikens strand längs med Båthusparken, med utsikt över vattnet och Nationalstadsparken samt fritt västerläge och kvällssol. Fastigheten består till stor del av långsiktiga och gedigna material. I fasaden återfinns corténstål och skiffer och interiört finns kalksten, al och ärgad koppar. Balkonger, takterrasser och stora fönsterpartier skapar ett flödande ljusinsläpp i de nyproducerade bostäderna. Taket har så kallade evighetsängar och i huset finns även förskola.

– Det har funnits stort intresse för Äril ända sedan säljstart. Vi är mycket nöjda med hela processen. Att vi sålt samtliga bostäder i Äril är en indikation på att bra bostäder säljer, även i en tuff marknad, säger Patrik Mellgren, vd på Tobin Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige