Image
Nikan Ghahremani och Einar Janson, Titanias två största ägare, ringer i börsklockan på fredagsmorgonen.
Nikan Ghahremani och Einar Janson, Titanias två största ägare, ringer i börsklockan på fredagsmorgonen. Bild: Titania

Titania: Upp 20 procent i premiären

Bolag Titanias IPO-erbjudande övertecknades kraftigt och bolaget får 5 000 nya aktieägare. Aktien handlas upp 20 procent i den inledande handeln.
Publicerad den 10 December 2021

Intresset för erbjudandet har varit mycket stort bland såväl institutionella investerare som allmänheten i Sverige.
Under de första två timmarna handlades Titania-aktien mellan 23 och 24,50 kronor per aktie, att jämföra med teckningskursen på 20 kronor.

Efter erbjudandet är marknadsvärdet 1 430 miljoner kronor (sett till teckningskursen på 20 kronor).
Erbjudandet omfattade, inklusive övertilldelningsoptionen, totalt 25 000 000 B-aktier vilket motsvarar cirka 35 procent av det totala antalet aktier och cirka 14 procent av antalet röster i bolaget efter erbjudandet.

Det totala erbjudandet motsvarar alltså 500 miljoner kronor, varav ankarinvesterarna Jacob Karlsson AB, Dammskogen Förvaltning AB och Fjärde AP-fonden köper motsvarande cirka 75 procent av erbjudandet till totalt värde om cirka 375 miljoner kronor.

Einar Janson, vd:
– Det stora intresset att investera i Titania är ett kvitto på den generella tron på de goda framtida möjligheterna för bostadsutveckling i Stockholmsregionen och ett specifikt förtroende för Titania som aktör att genomföra detta. Vi är glada och stolta över att snart vara ett noterat bolag och riktar ett tack till alla medarbetare som har möjliggjort vår resa hit. Nu välkomnar vi våra nya aktieägare som skall var med oss i den framtida tillväxtresan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige