Image
Från vänster: Douglas Helsing, stadsarkitekt Timrå kommun, och Micael Löfqvist, vd för Timråbo.
Från vänster: Douglas Helsing, stadsarkitekt Timrå kommun, och Micael Löfqvist, vd för Timråbo. Bild: Timråbo

Timråbo planerar omfattande bostadsutveckling i Söråker centrum

Bostäder Timråbo har ansökt om ett planbesked för att genomföra en detaljplaneändring. Syftet är att undersöka möjligheten att skapa 140 till 240 bostäder i byggnader på 6 till 8 våningar i Söråker centrum.
Publicerad den 10 Juni 2024

Området Söråker centrum är idag främst planlagt för allmänt ändamål samt centrumbebyggelse och har tidigare varit planlagt för bostadsändamål. Enligt kommunens översiktsplan är den föreslagna markanvändningen ett tätortsområde där förtätning av bebyggelsen ska eftersträvas. Förslaget har stöd i kommunens översiktsplan.

– Vi ser fram emot möjligheten att skapa moderna och attraktiva bostäder i Söråker centrum. Vår vision är att bidra till en levande stadsdel som möter de framtida behoven av boende och service, säger Micael Löfqvist, vd på Timråbo.

Även Douglas Helsing, kommunens stadsarkitekt, uttrycker sitt stöd för projektet.

– Vi tycker det är väldigt positivt att Timråbo vill skapa fler bostäder i Söråker centrum och bidra till den samhällsomvandling vi står inför. Att utveckla området tillsammans med Micael och Timråbo ska bli väldigt spännande, säger han.

Ärendet kommer att tas upp för beslut i kommunstyrelsen den 11 juni. Om förslaget godkänns, förväntas planprocessen ta cirka 8 till 10 månader och påbörjas hösten 2024, med målet att beslut om antagande kan fattas sommaren 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Sernekes nästa skyskrapa: "Äntligen landat"

Bygg/Arkitektur Det har blivit grönt ljus från högsta juridiska instans att Serneke Invest nu kan gå vidare med sitt stora projekt i Lund. Vice vd Patrik Lindström berättar om det efterlängtade beslutet, men också om hur viktigt det är för projektet att inflationen nu viker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige