Image

Tidigare Veidekkemedarbetare startar nytt byggbolag

Bolag Tre personer med bakgrund i Veidekke startar ett nytt byggbolag, BOX Bygg, i Stockholm. I ägarbilden finns Kvalitena, huvudägare i Stendörren och D Carnegie.
Publicerad den 9 Januari 2015
Jonas Bill. Bild: BOX Bygg
Jonas Bill.

De tidigare Veidekke-medarbetarna Jonas Bill, Stina Möller och Lars Mällberg startade bolaget tillsammans med Kvalitena.

- Målet för oss är att bli ett av Stockholms mest kompetenta och spännande byggföretag, både att jobba med och att jobba i. Huvudfokus kommer att ligga på effektiv bostadsproduktion. Våra kunder kommer att bestå av allmännyttiga och privata bostadsutvecklare. Som en konsekvens av att Stockholm utvecklas ser vi också att det finns ett stort behov av kommersiellt byggande, hyresgästanpassningar med mera, säger Jonas Bill, vd för BOX Bygg.

Stina Möller svarar för företagsutveckling och rekrytering och Lars Mällberg är entreprenadchef.

Victoria Lidfeldt, också med bakgrund i Veidekke, har anställts som inköpschef.

Ytterligare sex personer har anställts, samtliga i produktionsroller.
Bolagets första projekt är Linjebussen 6, 48 nya lägenheter i Örby. Kund är Fastighetsförädlarna AB. Projektet ska stå färdigt i februari 2016.

- Utöver detta har vi två kommersiella projekt igång. I dag har vi en orderstock på 200 miljoner kronor, säger Jonas Bill.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige