Image

Tidigare konsult-vd blir ny ordförande i Castellum

Karriär Valberedningen föreslår val av Charlotte Strömberg, som lämnade vd-stolen på Jones Lang Lasalle vid årsskiftet, som ny ordförande för styrelsen i Castellum. Jan Kvarnström, som varit styrelseordförande sedan 1994, har avböjt omval.
Publicerad den 16 Januari 2012
Charlotte Strömberg. Bild Jones Lang Lasalle. Bild: Jones Lang Lasalle
Charlotte Strömberg. Bild Jones Lang Lasalle.

- Jan Kvarnström har, som mångårig ordförande i Castellum, haft en stor betydelse för bolagets utveckling till att bli ett av de större börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med fastigheter värda cirka 33 miljarder kronor. Det har varit en utmaning för valberedningen att komma med förslag på en lämplig efterträdare på ordförandeposten när Jan nu väljer att lämna styrelsen i Castellum. Det känns därför utmärkt att kunna föreslå Charlotte Strömberg som ny ordförande för styrelsen i Castellum, säger valberedningens ordförande Maj-Charlotte Wallin.

Valberedningen föreslår vidare omval av nuvarande styrelseledamöterna Per Berggren, Marianne Dicander Alexandersson, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Christer Jacobson och Johan Skoglund samt nyval av Jan Åke Jonsson.
- Efter 18 år som styrelseordförande i Castellum känns det bra att nu lämna över ordförande-skapet till Charlotte Strömberg. Jag är övertygad om att Charlotte Strömberg, med lång erfarenhet från den finansiella sektorn och fastighetsmarknaden, och Jan Åke Jonsson, med omfattande internationell erfarenhet från bilindustrin (senast som verkställande direktör för Saab Automobile AB), kommer att kunna tillföra mycket i styrelsearbetet i Castellum. Charlotte kommer att vara ny som ordförande i Castellum men känner bolaget väl sedan hon var finansiell rådgivare i samband med börsnoteringen 1997. Castellum är ett fint bolag som går en spännande framtid tillmötes, säger styrelseordföranden Jan Kvarnström.

Arvode till styrelsen föreslås utgå med 1 980 000 kronor, varav 510 000 kronor till ordföranden och 245 000 kronor till envar av övriga styrelseledamöter. Förslaget innebär att det totala styrelse¬arvodet ökar med 280 000 kronor från föregående år till följd av att styrelsen utökas med en ledamot och det individuella styrelsearvodet höjs med cirka två procent. Beloppen inkluderar ersättning för utskottsarbete.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY