Image

Telge prisas igen

TÄVLING För andra året i rad får Telge Bostäder ta emot utmärkelsen Årets Renovering i Södertälje. Priset, som delas ut av Södertälje Kommun och Södertälje Byggmästareförening, gick i år till 50-talshusen på Östergatan som genomgått en omfattande renovering.
Publicerad den 27 Augusti 2009

Södertälje kommun och Södertälje Byggmästareförening vill uppmärksamma ny bebyggelse och ombyggnader av god kvalitet. Därför delar de varje år ut pris till Årets Renovering och Årets Byggnad i Södertälje. Telge Bostäders omfattande upprustning av 50-talshusen på Östergatan 22-30 har utsetts till Årets Renovering 2008.

Motiveringen lyder:
"Husen har återställts till 1950-talets ursprungliga karaktär med tidstypiska byggnadsdelar och färgsättning. Stor omsorg har lagts ned på den för fastigheten karaktäristiska pelargången. Man har genom ombyggnaden skapat en boendestandard som anpassats till rörelsehindrade hyresgäster och besökare."

- Både funktion och utseende är viktigt när Telge Bostäder genomför renoveringar. Därför är det extra roligt att just fastigheten på Östergatan uppmärksammas. Samtidigt som vi bytt stammar och anpassat lägenheterna för rörelsehindrade har vi ansträngt oss för att behålla 50-talskaratären, säger Eva Nygren, vd på Telge Bostäder.

Förra fick man ta emot utmärkelsen för renoveringen av de 200 år gamla husen i Kattsvansen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige