Image
Bild: Swedbank

Swedbank kommersiella etablerar sig i Skåne

Bolag Swedbank Företagsförmedlings kommersiella fastighetsmäklare etablerar sig i Öresundsregionen. Verksamheten utgår från Malmö/Lund.
Publicerad den 12 November 2012
Per Hedenmark, Daniel Saveman och Johan Hjelmberg. Bild: Swedbank. Bild: Swedbank
Per Hedenmark, Daniel Saveman och Johan Hjelmberg. Bild: Swedbank.

– Vi har redan har ett samarbete med banken genom att vi kommer från Fastighetsbyrån där vi mäklat privatbostäder. Vi kommer att dra nytta av vår kunskap och vårt nätverk när vi nu ger oss in på den kommersiella marknaden, säger Per Hedenmark, franchisetagare för Fastighetsbyrån Malmö/Lund.

Han och kollegan Daniel Saveman tar steget vidare in på den kommersiella marknaden som franchisetagare för Swedbank Företagsförmedling. Johan Hjelmberg som kommer från Fastighetsbyrån Lund kommer att vara den tredje aktören på den kommersiella sidan. Siktet är inställt på att mäkla kommersiella fastigheter med ett försäljningspris på mellan 10 och 100 miljoner kronor.

– Att verka i en expansiv region underlättar förstås, samtidigt som närheten till Danmark påverkar marknaden, där det finns en rörelse över sundet av både kapital och personer. I Öresundsregionen bor 3,7 miljoner invånare. Det är en stor och expansiv marknad, även om suget efter att göra affärer just nu är högre på andra sidan bron, säger Daniel Saveman.

– Uppsidan i Danmark är högre just nu. Men eftersom vi kan samarbeta med Swedbank i Köpenhamn kan vi erbjuda service även i Danmark. Det finns potential för att sysselsätta 4-5 mäklare på sikt. Men vi, som är en liten spelare, kommer att behöva jobba hårt för att förtjäna omgivningens förtroende, säger Daniel Saveman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige