Image

Sverigehuset köper i Göteborg

TRANSAKTIONER Sverigehuset, ett helägt dotterbolag till Ernströmgruppen, har förvärvat 50 procent av fastigheten Pustervik 3:7 i Göteborg från GulinsFastigheter.
Publicerad den 26 Februari 2010

Fastigheten är belägen på Järntorgsgatan i Göteborg och har varit i familjen Gulins ägo under drygt 80 år. Avsikten med samarbetet är att gemensamt verka för en förändrad detaljplan för fastigheten i syfte att kunna uppföra en ny byggnad med lokaler, kontor och bostäder.

- Pustervik är ett väldigt intressant område i direkt anslutning till Södra Älvstranden, som ju står inför en spännande framtid. Vi tror precis som kommunledningen på en förtätning i kvarteren kring Rosenlund, och hoppas kunna vara med och bidra till detta. Med sitt centrala läge är vår fastighet även en intressant plats för en byggnad med ett starkt arkitektoniskt uttryck, säger Anders Lundberg, vd för Sverigehuset.

Utvecklingsarbetet kommer att bedrivas i bolaget Järnporten AB.

- Detta samarbete mellan två nästan hundraåriga familjeföretag gör oss till en attraktiv partner i utvecklingen av kvarteren på Södra Älvstranden. Utöver Pustervik 3:7 så hoppas vi även på ytterligare byggrätter i närområdet, exempelvis för att uppföra hyreslägenheter, säger Jan Aronsson, vd för GulinsFastigheter.

Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige