Priset delas ut till de bolag i Europa som haft högst genomsnittlig totalavkastning den senaste treårsperioden. Slussgården vinner priset i klassen specialportfölj i Sverige i konkurrens med en rad andra namnkunniga aktörer.
– Att få den här utmärkelsen för fjärde året i rad visar att vår långsiktiga strategi verkligen fungerar. Lokaler på attraktiva adresser i Stockholm och flera utvecklingsprojekt i portföljen ger i kombination med god marknadskännedom vårt goda resultat de senaste åren, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.
– Jag är otroligt stolt över det hårda jobb personalen har lagt ner under så många år att vi får den här utmärkelsen för fjärde året i rad. Vi har arbetat hårt med projektportföljen och har vågat säga nej till projekt som inte levererar tillräcklig avkastning.
– Ett aktivt arbete med omförhandlingar och nyuthyrningar i kombination med god kostnadskontroll i både projekt och löpande förvaltning har genererat en stark driftnettotillväxt.
En del av framgångskonceptet är också att Slussgården satsar på att erbjuda mindre lokaler och att ha en nära kontakt med sina hyresgäster. Både felanmälan, förvaltning och facility management finns inom bolaget, vilket bidrar till en personlig och anpassad service. Något som uppskattas av hyresgästerna som ofta blir kvar länge i lokalerna.
– Extra roligt är att vi faktiskt har bäst totalavkastning även på lång sikt. Över en femårsperiod har vi haft en genomsnittsavkastning på 17,86 procent och 18,34 procent på tre år. Vi är också rankade på förstaplats sett på sju och tio år, säger Fredrik Åström, affärsutvecklare på Slussgården.
I och med pandemin är prisutdelningen i London uppskjuten. Och hos Slussgården själva väntar man med det stora firandet.
– Om det inte varit pandemin hade vi firat direkt. Nu väntar vi in att vi får glasstatyetten och firar då, säger Lars Kinneholm.
Hur ska ni jobba för att försöka ta hem titeln även nästa år?
– Vi fortsätter arbeta på samma sätt och följer vår förvaltningsmodell med omförhandlingar, uthyrningar och kostnadskontroll.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.