Image
Lars Kinneholm.
Lars Kinneholm. Bild: Slussgården

Succé för Slussgården – Grand Slam i MSCI European Property Investment Awards

Bolag Slussgårdens framgångsrika arbete fortsätter uppmärksammas. För fjärde året i följd utses man till vinnare i klassen specialportfölj när MSCI presenterar årets European Property Investment Awards.
Publicerad den 23 September 2021

Priset delas ut till de bolag i Europa som haft högst genomsnittlig totalavkastning den senaste treårsperioden. Slussgården vinner priset i klassen specialportfölj i Sverige i konkurrens med en rad andra namnkunniga aktörer.
– Att få den här utmärkelsen för fjärde året i rad visar att vår långsiktiga strategi verkligen fungerar. Lokaler på attraktiva adresser i Stockholm och flera utvecklingsprojekt i portföljen ger i kombination med god marknadskännedom vårt goda resultat de senaste åren, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.
– Jag är otroligt stolt över det hårda jobb personalen har lagt ner under så många år att vi får den här utmärkelsen för fjärde året i rad. Vi har arbetat hårt med projektportföljen och har vågat säga nej till projekt som inte levererar tillräcklig avkastning.
– Ett aktivt arbete med omförhandlingar och nyuthyrningar i kombination med god kostnadskontroll i både projekt och löpande förvaltning har genererat en stark driftnettotillväxt.

En del av framgångskonceptet är också att Slussgården satsar på att erbjuda mindre lokaler och att ha en nära kontakt med sina hyresgäster. Både felanmälan, förvaltning och facility management finns inom bolaget, vilket bidrar till en personlig och anpassad service. Något som uppskattas av hyresgästerna som ofta blir kvar länge i lokalerna.
– Extra roligt är att vi faktiskt har bäst totalavkastning även på lång sikt. Över en femårsperiod har vi haft en genomsnittsavkastning på 17,86 procent och 18,34 procent på tre år. Vi är också rankade på förstaplats sett på sju och tio år, säger Fredrik Åström, affärsutvecklare på Slussgården.

I och med pandemin är prisutdelningen i London uppskjuten. Och hos Slussgården själva väntar man med det stora firandet.
– Om det inte varit pandemin hade vi firat direkt. Nu väntar vi in att vi får glasstatyetten och firar då, säger Lars Kinneholm.
Hur ska ni jobba för att försöka ta hem titeln även nästa år?
– Vi fortsätter arbeta på samma sätt och följer vår förvaltningsmodell med omförhandlingar, uthyrningar och kostnadskontroll.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige