Image

Stuart Graham kliver av 2008

KARRIÄR Byggföretaget Skanskas vd sedan 2002, Stuart Graham, har nu meddelat att han kliver av under 2008. Han har däremot lovat att kvarstå till dess att bolaget hittar en efterträdare. Rekryteringen är påbörjad.
Publicerad den 7 December 2007

Stuart Graham har varit vd på Skanska sedan i september 2002, men anställd inom koncernen allt sedan 1990. Stuart Graham är 61 år och har bland annat motsvarande en fil kand i ekonomi.

1985 blev han vd för det amerikanska byggföretaget Sordoni, som 1990 köptes av Skanska. 1997 blev han vd för Skanskas verksamhet i USA och the rest is history som det brukar heta.

Det spekuleras förstås redan om vem som ska efterträda Stuart Graham, kanske inte så konstigt med tanke på att styrelsen redan inlett sökandet efter hans efterträdare och hoppas på att ha hittat en sådan redan i början av nästa år.

Ett hett namn till uppdraget torde vara Johan Karlström som i dag är vice vd och ansvarig för Skanskas verksamhet i USA, alltså samma position som Stuart Graham hade innan han blev vd och koncernchef.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige