Image

Stort Brommaprojekt stoppas

Bolag Alm Equity hade planer på att bygga 770 bostäder i industriområdet vid Bromma flygplats, men nu sätter Länsstyrelsen stopp.
Publicerad den 7 December 2018
Alm Equitys projekt Archimedes 1 stoppas av länsstyrelsen. Bild: Alm Equity/BSK Arkitekter
Alm Equitys projekt Archimedes 1 stoppas av länsstyrelsen.

Fastighetssverige har tidigare berättat om Alm Equitys planer för kontors- och industrifastigheten Archimedes 1 i norra Mariehäll som man förvärvade från Castellum.

Fastigheten om 18 000 kvadratmeter var tidigare en gammal cigarr- och hattfabrik och BSK Arkitekter fick i uppdrag redan 2013 att utveckla och konvertera den till 770 bostäder med lokaler i entrévåningarna och en förskola.

Alms plan var att uppföra mindre bostäder och skapa förstagångsboenden för unga vuxna som skulle ta steget in på bostadsmarknaden. Detajplanen antogs i kommunfullmäktige, men överklagades av Länsstyrelsen.

Nu står det klart att planen har rivits upp av Länsstyrelsen på grund av cancerframkallande ämnen i marken och risk för buller från flygplatsen, då man inte tagit tillräckligt stor hänsyn till detta i detaljplanen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige