Image

Stort Brommaprojekt stoppas

Bolag Alm Equity hade planer på att bygga 770 bostäder i industriområdet vid Bromma flygplats, men nu sätter Länsstyrelsen stopp.
Publicerad den 7 December 2018
Alm Equitys projekt Archimedes 1 stoppas av länsstyrelsen. Bild: Alm Equity/BSK Arkitekter
Alm Equitys projekt Archimedes 1 stoppas av länsstyrelsen.

Fastighetssverige har tidigare berättat om Alm Equitys planer för kontors- och industrifastigheten Archimedes 1 i norra Mariehäll som man förvärvade från Castellum.

Fastigheten om 18 000 kvadratmeter var tidigare en gammal cigarr- och hattfabrik och BSK Arkitekter fick i uppdrag redan 2013 att utveckla och konvertera den till 770 bostäder med lokaler i entrévåningarna och en förskola.

Alms plan var att uppföra mindre bostäder och skapa förstagångsboenden för unga vuxna som skulle ta steget in på bostadsmarknaden. Detajplanen antogs i kommunfullmäktige, men överklagades av Länsstyrelsen.

Nu står det klart att planen har rivits upp av Länsstyrelsen på grund av cancerframkallande ämnen i marken och risk för buller från flygplatsen, då man inte tagit tillräckligt stor hänsyn till detta i detaljplanen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige