Image
Tomas Johansson, Andreas Wallström, Erik Törnblom och Mikael Söderlundh står för en kvartett tunga anlyser på Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag den 9 februari på Grand Hotel.
Tomas Johansson, Andreas Wallström, Erik Törnblom och Mikael Söderlundh står för en kvartett tunga anlyser på Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag den 9 februari på Grand Hotel.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Analyserna för kloka beslut framgent

Stora Samhällsfastighetsdagen Nästa torsdag, den 9 februari, är det dags för den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Det här är mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter. Dagen inleds med ett antal analyser som kommer underlätta dina affärsbeslut framöver. Anmälan stänger nu på fredag, säkra din plats i dag.
Publicerad den 30 Januari 2023

Den första analyspunkten är Makroanalys – vart är vi på väg?:
Lågkonjunktur, inflation, krig i Ukraina och effekter av de senaste årens pandemi. Hur ser de makroekonomiska utsikterna ut? Hur mår världen i dag och vilka möjliga ljusningar finns i horisonten? Talare här är Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.
Därefter följer Analys – fastighetsmarknaden i dag:
Hur är läget på den svenska och den regionala fastighetsmarknaden – och vilka är de centrala trenderna? Hur utvecklas de olika segmenten i allmänhet och samhällsfastigheter i synnerhet?Vad har vi att vänta oss framöver nu när räntorna har gått upp? Vilka utmaningar väntar investerare framöver?
Här är det Mikael Söderlundh, analyschef/partner på Colliers i Norden som håller i föredraget.
Sedan är det dags för punkten Kommunernas skulder:
Räntorna för kommunsektorn fortsätter att stiga. Från tredje kvartalet 2021 till tredje kvartalet 2022 ökade den genomsnittliga räntan, inklusive derivat, för nya affärer från 0,25 procent till 2,09 procent. Detta börjar nu få substantiella effekter för den totala låneskulden och därmed på de samlade räntekostnader som kommuner och regioner behöver hantera. Frågan är hur?
Svaret på frågorna levereras av Erik Törnblom, tf forskningschef på Kommuninvest.
Och så avslutas analysblocket med punkten Framtida högtryck på samhällsfastigheter:
En sak är säker när man talar om samhällsfastigheter: Det framtida behovet är stort. Riktigt stort. Med en allt mer åldrande befolkning så kommer både sjukhus och äldreboenden behöva byggas eller utvecklas på lång sikt. Hur ser de framtida demografiska trenderna och utmaningarna ut?
Talare här är Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på Sweco.

Säkra din plats här!
(Utnyttja vår grupprabatt, gå fyra betala för tre, ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod).
(Anmälan stänger nu på fredag!)

Stora Samhällsfastighetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhälls­byggnadssektorn som jobbar med, eller är intresserad av, alla aspekter av samhällsfast­igheter.
Det är på Grand Hôtel den 9 februari du blir uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom området samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Under dagen bjuds det på en hel del spaningar, trender, marknadsuppdateringar, analyser och en hel del inspiration från både välkända fastighetsprofiler som nya ansikten.

Moderator är välkända och professionella Anna Bellman.

Se programmet här.

Se de medverkande talarna här.

Stora Samhällsfastighetsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News i samarbete med Stockholm Business Region.
Partnerföretag är Afry, Sehlhall Fastigheter och Stenvalvet – läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Samhällsfastighetsdagen 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 9 februari, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.
(Anmälan är bindande)
Stora Samhällsfastighetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhälls­byggnadssektorn som jobbar med, eller är intresserad av, alla aspekter av samhällsfast­igheter.
Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom området samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:https://fastighetssverige.se/

Partner: 


 
Mer från Fastighetssverige