Image
Jesper Hansson, Robert Boije och Maryrose David står för en trio tunga analyser på Stora Bostadsdagen den 12 oktober på Grand Hotel i Stockholm.
Jesper Hansson, Robert Boije och Maryrose David står för en trio tunga analyser på Stora Bostadsdagen den 12 oktober på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Bostadsdagen STHLM: Triss i tunga analyser – för full koll i en orolig omvärld

Stora Bostadsdagen Den 12 oktober är det dags för årets mötesplats med fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. Under dagen får vi ta del av en trio tunga analyser som ger dig full koll på hur du ska agera framöver.
Publicerad den 13 September 2023

Den första av de tre analyserna är: Makroanalys:
Räntehöjningarna står som spön i backen, och effekterna från oroligheterna i vår omvärld har påverkat den ekonomiska verkligheten. Hur har ändrade spelregler i form av snabbt stigande räntor påverkat den svenska bostadsmarknaden? Är trösklarna ännu högre? Här får vi det stora makroperspektivet.
Jesper Hansson, makroanalytiker på Swedbank håller i föredraget.

Därefter är det dags för Analys: Fastighetsmarknaden i dag:
Rubrikerna om fastighetsmarknaden har varit många. Börsfrossa, nya förutsättningar för finansiering och nedjusterade fastighetsvärden har präglat marknaden. Här bjuds det på en inblick över läget på den svenska fastighetsmarknaden i dag, är köpfesten över eller kommer vi bara rent av få se nya strukturer på transaktionsmarknaden framöver?
Maryrose David, analyschef på Savills håller i presentationen.

Och den tredje punkten är Bostadsmarknaden – när är botten nådd?:
Efter en tid med till viss del sjunkande bostadspriser stabiliserades bilden något under slutet av våren. Hur är status nu? Har marknaden stabiliserats en tid framöver eller kommer vi få se stadiga prisökningar eller fortsatta sänkningar på grund av de stigande räntorna? Vilka bostadspristrender ser vi redan nu?
Här är det Robert Boije, chefsekonom på SBAB som håller i dragningen.

Anmäl dig här!

(Utnyttja vår rabatt och anmäl fyra personer men betala endast för tre. Ange koden "4 för 3" i rutan Kampanjkod.)

Se programmet här.

Moderator är Anna Bellman, en av Sveriges kunnigaste och mest omtyckta moderatorer.

Läs mer om de medverkande talarna här.

Stora Bostadsdagen STHLM arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News i samarbete med Stockholm Business Region.
Partnerföretag är: CauseyWestling. Läs mer om dem här.

Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken i den här nya miljön? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?

Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Bostadsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 12 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Årets mötesplats med 100% fokus på bostadsfastigheter!
Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken i det nya politiska klimatet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?
Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:https://fastighetssverige.se/Partner:Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige