Image

Stor bolagsaffär i Norge

Transaktioner Schage Eiendom köper hela Salto Eiendom. Värdet i affären uppgår till 5,18 miljarder kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2015
Annons
Image

Schage Eiendom köper ut köpcentrumbolaget Salto Eiendom för cirka 5,18 miljarder kronor.

Salto Eiendom är ett av Norges största köpcentrumbolag med 19 handelsfastigheter om cirka 307 000 kvadratmeter.

Salto Eiendom har varit till salut sedan i januari i år och Schage ägde redan före affären 57 procent av Salto som man nu alltså köpt helt och hållet.

Pangea Property Partners och advokatfirman BAHR har varit rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige