Image

Stockholmsprojekt nominerade i internationell arkitekttävling

Event Veidekke och Utopia Arkitekter står bakom två projektidéer för bostadshus i Stockholm som nominerats i World Architecture Festival.
Publicerad den 13 Oktober 2016
Hornsbruksgatan. Bild: Veidekke
Hornsbruksgatan.

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har gemensamt tagit fram två projektidéer som är nominerade i klassen för möjliga framtida projekt i den globala arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF) som arrangeras i Berlin.

-Vi är glada över att våra projektförslag för Hornsbruksgatan och Bolindersplan tillsammans med Utopia Arkitekter nominerats i en så fin tävling. Det är fin uppmärksamhet för oss men också för Stockholm som vill ligga i framkant när det gäller nya hus, säger Britta Blaxhult, affärsutvecklingschef för Veidekke.

Hornsbruksgatan ligger i hjärtat av Södermalm intill Högalidskyrkan och Hornstull. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag bostadshus som ska placeras vid Högalidsparken. Förutom lägenheter och stadsradhus kommer Högalidsparken utökas ut över husens tak. Detaljplanearbetet pågår.

Bolindersplan ligger centralt på Kungsholmen nära Centralstationen. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram en markanvisningsidé som tillför en unik byggnad.

- Ett övergripande mål är att fortsätta stärka centrala Stockholm genom att skapa täta och attraktiva stadsdelar med blandat innehåll och offentliga miljöer. För oss på Veidekke är det viktigt att ny bebyggelse följer stadens villkor om stadsbildens sammanhållna helhet och god arkitektur samtidigt som avtryck av vår tid lämnas. Det är vad både Hornsbruksgatan och Bolindersplan gör, avslutar Britta Blaxhult.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige