Image
Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena.
Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena. Bild: SGA Fastigheter

Stockholmsarena vald till Årets arena i världen

Event Tele 2 Arena tog hem priset som Årets arena i den världsomspännande tävlingen The Stadium Business Awards. Priset delades ut på en gala i London nu i helgen. På samma gala utsågs även Ishockey-VM i Ericsson Globe till Årets sportevenemang i konkurrens med bland andra Super Bowl i Superdome, F1 Grand Prix på Silverstone.
Publicerad den 9 Juni 2014
Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena. Bild: SGA Fastigheter
Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena. Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena. Bild: SGA Fastigheter
Tele 2 Arena har utsetts till världens bästa arena.

- Att Tele 2 Arena vinner ett sånt här pris är fantastiskt roligt sett till vilken utveckling som sker på arenor runt om i världen. Att vi även får en fin bekräftelse för arbetet med Ishockey-VM i Ericsson Globe är naturligtvis otroligt roligt. Bägge dessa priser är en bekräftelse på det hårda arbete som gjordes förra året med att öppna världens mest moderna arena samtidigt som vi genomförde världens bästa sportevenemang i en av våra existerande arenor, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas.

The Stadium Business Award instiftades 2010 som en världsomspännande tävling för att uppmärksamma ledarskap, innovation och prestation i samband med utveckling och drift av globala sport- och evenemangsarenor.

- Det är ett enormt erkännande att Tele 2 Arena fått en internationell utmärkelse av detta slag. Av 18 kategorier, vann Tele 2 Arena det tyngsta priset, Årets arena, och utklassade giganter som Madison Square Garden och Wembley, säger Ted Mattsson, projektchef för Tele 2 Arena hos SGA Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige