Image
Stenvalvet köper ett nytt äldreboende i Ronneby.
Stenvalvet köper ett nytt äldreboende i Ronneby. Bild: Cushman & Wakefield

Stenvalvet köper i Hässleholm och Ronneby

Transaktioner Stenvalvet köper en fastighet i Hässleholm av en privat fastighetsägare och gör sitt första förvärv i Ronneby genom ett köp från Attendo.
Publicerad den 6 Maj 2020

Fastigheten i Hässleholm är Nybyggaren 1 och beteckningen i Ronneby är Kilen 8. Tillsammans omfattar de 8 000 kvadratmeter.

Stenvalvets strategi är att förvärva och utveckla samhällsfastigheter med inriktning mot vård, skola, omsorg och rättsväsende. Genom förvärven förstärker Stenvalvets sitt fastighetsbestånd i södra Sverige och det ligger helt i linje med Stenvalvets planer att växa i orter företaget redan är etablerat i och på orter som ligger inom förvaltningskontorens närområden. Fastigheten i Ronneby är ett nyproducerat boende för äldre med Attendo som hyresgäst och fastigheten i Hässleholm används till övervägande del som vårdcentral. Attendo har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt.

De båda fastigheterna kommer att förvaltas av region Syds kontor i Kalmar och Malmö. Regionchef Peter Högberg säger:
– Vi är mycket glada över att få möjligheten att förvärva ytterligare en fastighet med Attendo som hyresgäst. Vi har tre boenden för äldre i region Syd som drivs av Attendo och som förvaltas av samma förvaltare hos oss. Det goda samarbetet och en väl fungerade dialog är något vi värderar högt och som vi aktivt arbetar med.

Marie Hindrikson, verksamhetschef på Attendos boende på Fridhemsvägen i Ronneby:
– Som verksamhetschef på ett äldreboende är fokus på boende/anhöriga och personal, men samtidigt har jag ett ansvar att fastigheten sköts och att de krav som ställs på oss uppfylls. För att kunna fokusera på detta är skötseln av fastigheten viktig och det gör att mitt arbete underlättas. I det samarbete jag haft under ett antal år med Stenvalvet kan jag bara säga att det gläder mig att få fortsätta att samarbeta med dem. Samarbetet har under de år jag varit verksamhetschef i Växjö fungerat alldeles utmärkt då Stenvalvet är lyhörda, snabba till beslut och man kan ha en dialog med dem vilket är nog så viktigt.

Charlotte Högberg tf affärsutvecklingschef på Stenvalvet:
– Det känns extra roligt att vi nu etablerar oss i Blekinge med förvärvet av ett modernt boende för äldre, framtaget helt enligt verksamhetens behov. Vi hoppas att etableringen i Ronneby blir startskottet för fler intressanta investeringar i närområdet. Förvärvet i Hässleholm kompletterar vårt bestånd på orten alldeles utmärkt. Skåneregionen tror vi mycket på och där har vi funnits länge.

Swedbank Kommersiella Fastigheter var rådgivare till säljaren i Hässleholm och Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren Attendo i Ronneby.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige