Image

Stendörren växer i Upplands-Bro

Transaktioner Stendörren Fastigheter har ingått avtal med Jursta Vatten Anläggning Förvaltning om förvärv av fastigheten Upplands-Bro Jursta 3:8.
Publicerad den 20 December 2017
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell
Fredrik Brodin.

Förvärvet sker via bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 45 miljoner kronor baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 62 miljoner kronor. Årshyresvärdet uppgår till 4,8 miljoner kronor.

Fastigheten är bebyggd med drygt 6 300 kvadratmeter lagerlokaler och är fullt uthyrd till Centro Kakel & Klinker på ett sjuårigt hyresavtal. Tillträde beräknas ske den 1 mars 2018.

– Vi är glada att kunna köpa en mycket välskött lagerfastighet som ligger lättillgänglig för hyresgästens kunder i expansiva Upplands-Bro kommun. När Stockholm växer vill vi kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till alla de företag som vill verka i detta tillväxtområde, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

– Detta är ett kompletteringsförvärv till vår övriga fastighetsportfölj i området och vi ser framför oss fler liknande förvärv både i detta område och i Stendörrens övriga fokusområden, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

– Jag ser fram emot att fullt ut kunna koncentrera mig på Centro Kakel & Klinkers kärnverksamhet med fullt fokus på att teckna riksavtal med stora kunder, säger säljarens ägare Per Andersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige