Image
Parkster flyttar in på 900 kvadratmeter i fastigheten Apotekaren 12 på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.
Parkster flyttar in på 900 kvadratmeter i fastigheten Apotekaren 12 på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter hyr ut till Parkster

Uthyrning Lundabolaget Parkster har tecknat hyresavtal med Stena Fastigheter på Apotekaren 12 i centrala Lund om cirka 900 kvadratmeter. Avtalet tecknades i juli men lokalerna ska anpassas för den nya verksamheten och Parkster beräknas flytta in under Q2 2024.
Publicerad den 4 Oktober 2023

Parkster arbetar med betalappar för parkeringslösningar. Bolaget startades i Lund av entreprenören Henrik Hallgren som tröttnade på att få p-böter.
– Vi är mycket glada att ett innovativt Lundabolag som Parkster väljer att stanna kvar i city vilket krävs för att bibehålla en levande stadskärna. Vi ser fram emot att i nära dialog med kunden skapa ett riktigt trivsamt kontor med en ny entré ut mot Kyrkogatan, säger Kasia Ljungberg, kommersiell fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö.

Parkster är på en ordentlig tillväxtresa och i juni i somras sprängde bolaget miljardvallen. För att rymmas har man letat efter nya kontorslokaler och valet föll på de historiska banklokalerna på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.

Totalt hyr Parkster 704 kvadratmeter kontor och 178 kvadratmeter källarlokaler. Fastigheten är certifierad enligt miljömärkningen LEED Gold. Genom varsam renovering kommer Stena Fastigheter tillsammans med Parkster skapa ett stort, modernt och flexibelt kontor.
– Det är ett fantastiskt hus vi flyttar in i med toppläge mitt i centrum, säger Lars Andersson, vd för Parkster.

Fastigheten Apotekaren 12 bär med sig en historia från 1911 då den majestätiska tegelbyggnaden uppfördes. Det var den tidigare hyresgästen SEB som byggde huset för deras ändamål och lokalerna rymmer därför gamla bankvalv med mera.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige