Image
Stena Fastigheter förvärvar två fastigheter på Friggagatan och Ranängsgatan i centrala Göteborg.
Stena Fastigheter förvärvar två fastigheter på Friggagatan och Ranängsgatan i centrala Göteborg. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter förvärvar 30 lägenheter i centrala Göteborg

Bolag Stena Fastigheter växer i Göteborg genom ett förvärv av två fastigheter på Friggagatan och Ranängsgatan i stadsdelen Stampen. Fastigheterna består av 30 bostadslägenheter och kommersiell yta i gatuplan. Förvärvet är ett led i bolagets fokus på en hållbar och långsiktig stadsutveckling.
Publicerad den 3 Oktober 2023

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat två nya fastigheter i Göteborg, vilket ytterligare stärker vår närvaro i staden. De två nya byggnaderna är strategiskt belägna i ett centralt läge, med närhet till kollektivtrafik, restauranger, sportarenor och nöjesliv. Vi kommer att förvalta och utveckla dessa vackra tegelhus på bästa möjliga sätt tillsammans med våra nya hyresgäster, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Fastigheterna Stampen 19:15 och 19:16 har en total boarea om 2 133 kvadratmeter och lokalarea om 300 kvadratmeter. Fastigheterna är byggda 1929 och består av 6 våningar med 30 lägenheter och tre publika lokaler i gatuplan. Tillträde skedde den 2 oktober 2023.

Förvärvet är ett led i Stena Fastigheters strategi att expandera i tillväxtkommunerna via förvärv och nyproduktion. Stena Fastigheter har därmed totalt 9000 lägenheter i Göteborgsområdet och 222 900 kvadratmeter kommersiella ytor, vilket gör bolaget till ett av de största privata fastighetsbolagen i Göteborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige