Image

Stena Bygg rekryterar ny vd

Karriär Stena Bygg går in i en ny fas och kommer ansvara för både nyproduktionen av Stena Fastigheters hyresrätter samt hela bostadsrättsaffären. Niclas Melander har rekryterats som vd i bolaget.
Publicerad den 5 September 2017
Niclas Melander. Bild: Stena Bygg
Niclas Melander.

Niclas Melander kommer närmast från Strabag Sverige där han varit Business Unit Manager. Dessförinnan har han under många år arbetat i ledande nyckelpositioner hos NCC, bland annat som chef för affärsutveckling och regionchef för boendeutveckling i NCC Boende region Riks.

Niklas Ohldin som varit vd för Stena Bygg sedan 2015 kommer fokusera på utvecklingen av framtidens bostäder och tillträder den nyinrättade rollen som utvecklingschef på Stena Bygg när Melander finns på plats.

– Det har varit en otroligt spännande resa att få vara med och bygga upp Stena Bygg under mina sju år som jag har varit anställd på Stena Fastigheter. Tillsamman har vi skapat över 12 000 byggrätter som vi nu har möjlighet att producera under de närmaste tio år, säger Niklas Ohldin.

Niclas Melander tillträder tjänsten senast efter årsskiftet. Niklas Ohldin kvarstår som vd fram tills Melander tillträder.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Stena Bygg och fortsätta arbetet med att förverkliga möjligheten att producera en så stor volym bostäder, säger Niclas Melander.

– Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas med mycket nyproduktioner runt om i Sverige. Niclas Melanders breda och mångåriga erfarenhet passar väl in i den fas som Stena Bygg befinner sig i, säger Christel Armstrong Darvik, vd för Stena Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige