Image
Jenny Ryding Garmland
Jenny Ryding Garmland Bild: Peter Westrup

Stärker sjukhuskompetensen med topprekrytering

Karriär Link Arkitektur har rekryterat Jenny Ryding Garmland, en erfaren arkitekt och processledare med ett starkt renommé i branschen.
Publicerad den 20 September 2022

Link stärker nu sitt team av sjukhusarkitekter med ett tiotal rekryteringar, däribland Jenny Ryding Garmland. Hon har nästan 20 års erfarenhet från branschen och kommer närmast från Sweco. Den gedigna kompetensen inom sjukhusarkitektur kompletterar hon med lång erfarenhet av laboratorier och ett stort intresse för psykiatri.

– Jenny är en fantastiskt erfaren arkitekt som jag har stort förtroende för. Hennes erfarenhet av designdialog och processledning i tidiga skeden stärker oss ännu mer inom tidiga skeden, fastighetsutvecklingsplaner och komplexa förstudier, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för sjukhusarkitektur på Link Arkitektur.

Vårdprojekt involverar alla delar av arkitektyrket, såväl mänskliga aspekter som gestaltning och tekniska lösningar. Det är den variationen och möjligheten att samarbeta i stora team som har fått Jenny att jobba med sjukhus i så många år. Även om verktyg och metoder kan återkomma, är varje byggnad resultatet av specifika förutsättningar, mål och verksamheternas arbetssätt. Varje projekt erbjuder nya möjligheter. Under sin karriär har Jenny arbetat som processledare för grupper med alltifrån 5 till 120 personer. I det arbetet drivs hon av att skapa en arena för det breda samtalet där alla får komma till tals och att finna balans mellan önskemål, behov och projektets ramar. Hon poängterar att det är processledarens ansvar är att ha fokus på helheten och att som arkitekt omsätta workshopresultat till arkitektur.

– Det roligaste med brukarprocesser är att hantera helheten och att möta spännande personer och verksamheter. I tidiga skeden möts vi, undersöker behov och utvecklar lösningar i en gemensam innovationsprocess. En kritisk framgångsfaktor är att sätta upp ett tydligt ramverk i början av processen. Sedan leder jag dialogen och inspirerar till nya lösningar. Dialogprocesser handlar om att bedriva förankringsarbete samtidigt som lösningar utvecklas. Även om inte alla önskemål tillgodoses, brukar vi komma riktigt långt med transparenta processer och en genuin vilja att förstå varandras perspektiv, berättar Jenny Ryding Garmland på Link Arkitektur.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige