Image

Stark rapport från Wihlborgs

RAPPORTER Wihlborgs presenterar en positiv rapport för årets första nio månader. Bland annat ökade resultatet med 17 procent.
Publicerad den 29 Oktober 2009

* Hyresintäkterna ökade med sju procent till 928 miljoner kronor (869).
* Driftsöverskottet ökade med åtta procent till 673 miljoner kronor (623).
* Förvaltningsresultatet ökade med 18 procent till 404 miljoner kronor (342).
* Periodens resultat ökade med 17 procent till 360 miljoner kronor (307), resultat per aktie 9,94 kronor (8,21).

För helåret 2009 bedöms förvaltningsresultatet före skatt överstiga 535 miljoner kronor.

– Det går bra för Wihlborgs. Vi har en fortsatt positiv nettouthyrning och under årets första nio månader har vi tecknat nya hyresavtal om 95 miljoner kronor i årshyra och nettouthyrningen landar på plus 20 miljoner kronor, säger Wihlborgs vd Anders Jarl.

Värderingen av fastighetsbeståndet visar på ett oförändrat värde mot halvårsskiftet 2009. Aktuell direktavkastning på förvaltningsfastigheter, exklusive fastighetsadministration, uppgår till 7,0 procent för kontor och 8,9 procent för lager. Överskottsgraden, dvs. driftsöverskottet i förhållande till hyresintäkterna uppgår till 73 procent mot 72 procent i fjol.

– Vår affärsidé och position på våra utvalda delmarknader har gett oss en god tillväxt i vårt driftsöverskott. Lägger vi till de historiskt låga räntenivåerna, får vi ett förvaltningsresultat på en hög nivå i jämförelse mot tidigare, avslutar Anders Jarl.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige