Image

SSM köper byggrätter i Sollentuna

Transaktioner SSM köper byggrätter för 220 hyresrätter i utvecklingsområdet Väsjön i Sollentuna.
Publicerad den 22 Mars 2016

SSM köper samtliga aktier i Tallskogen AB av Carp Holding och E Thulin AB.

Projektet ingår som en del i Sollentuna kommuns utvecklingsområde kallat Väsjön, där det planeras för cirka 3 000 nya bostäder i blandad bebyggelse. Området är indelat i flera olika detaljplaneetapper, i de första etapperna har kommunens exploateringsarbeten påbörjats.

Inom det aktuella projektet planerar SSM att bygga cirka 220 bostäder i flerbostadshus, både som hyresrätt och bostadsrätt. Idag pågår detaljplanearbete för området.

Efter att detaljplanen vunnit laga kraft kommer områdets infrastruktur att byggas ut under en tvåårsperiod. Byggstart förväntas ske redan 2018 och en första inflyttning planeras till 2020.

- I Väsjön ser vi fram emot att kunna utveckla både hyresrätter och bostadsrätter. Sollentuna kommun har en hög ambition i utvecklingen av området. För vår målgrupp är närheten till kollektivtrafik viktigt. Vi är därför väldigt entusiastiska kring kommunens planer på linbana och ser fram emot att det blir verklighet, säger Mattias Roos, vd för SSM.

Projektet kommer att marknadsföras under namnet "Sollentuna Hills".

Mäklare för affären var Rosengren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY