Image
Bild: SBB

S&P sänker SBB:s långsiktiga kreditbetyg till CCC+ med negativa utsikter

Bolag I fredags sänkte S&P SBB:s långsiktiga kreditbetyg till CCC+ från BB- med negativa utsikter.
Publicerad den 1 Augusti 2023

S&P sänkte den 7 juni det långsiktiga betyget till BB-. Den nya sänkningen kommer alltså ganska kort efter den föregående sänkningen. Utsikterna är också fortsatt negativa.

S&P motiverar beslutet med att SBB har en likviditetspress och lån som löper ut. Keditvärderingsjätten pekar på att företaget har skulder att hantera inom tolv månader som är cirka dubbla mot börsvärdet.

Vidare uppger S&P att säkra tillräcklig finansiering för SBB tar längre tid än väntat, och man bedömer att fastighetsbolagets tillgång till kapitalmarknaderna förblir begränsad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige